Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Ανασχηματισμός προ των πυλών… αυτοί που μένουν κι αυτοί που φεύγουν!

12 300x225 Ανασχηματισμός προ των πυλών… αυτοί που μένουν κι αυτοί που φεύγουν!

Ο επερχόμενος ανασχηματισμός θα αποτελέσει ευκαιρία για την τρικομματική κυβέρνηση όχι μόνο να ανανεώσει το υπουργικό συμβούλιο αλλά να επανακαθορίσει τη σχέση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και των κομμάτων που συμμετέχουν σε αυτή.
Στον επικείμενο ανασχηματισμό υπάρχουν υπουργοί που δεν πρόκειται να μετακινηθούν από τη θέση τους. Πρόκειται για τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Χρήστο Σταϊκούρα, για τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη καθώς και για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου.
Οι συγκεκριμένοι υπουργοί, σύμφωνα με πηγές που συνομιλούν με τον Πρωθυπουργό, έχουν αποδείξει ότι εργάστηκαν με αυταπάρνηση στην κρισιμότερη περίοδο των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους-δανειστές, έφεραν αποτέλεσμα και υπερασπίστηκαν με πολιτικό κόστος τις θέσεις της κυβέρνησης.
Παράληλλα, προβλήματα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας αντιμετωπίζει ο Πρωθυπουργός. Κι αυτό διότι ο Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο Μάριος Σαλμάς σχεδόν δεν ανταλλάσσουν ούτε καλημέρα, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τη Φωτεινή Σκοπούλη.
Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας έδειξε, μάλιστα, ενοχλημένος από τις συνεχείς αρνητικές αναφορές στο πρόσωπό του: «Το έργο μας αξιολογείται από τον Πρωθυπουργό και έτσι συνεχίζω την καθημερινή μας δουλειά, χωρίς να λαμβάνω υπόψη μου αν θα γίνει ανασχηματισμός ή δεν θα γίνει, αν θα με αφορά ή όχι και ποιοι από τους φίλους –εντός ή εκτός εισαγωγικών- διατυπώνουν τη γνώμη τους και μάλιστα δημοσίως» δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό.
Προβλήματα εντοπίζονται επίσης στα υπουργεία Ναυτιλίας, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Πηγές προσκείμενες στο Μαξίμου αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός σχεδιάζει να τοποθετήσει στην κυβέρνηση νέα πρόσωπα από τον χώρο της αγοράς αλλά και τεχνοκράτες αφού εκρίθη επιτυχές το «πείραμα Στουρνάρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα