Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Η ευθύνη των διαφωνούντων με τα μέτρα βουλευτών



Δημήτρης Μπουραντάς*
Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με τις εγκληματικές τους πολιτικές οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, στο ΔΝΤ και στην Τρόϊκα. Έφεραν την Ελλάδα με τόσους πλούσιους πόρους, τόσα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και τόσο ικανό λαό ένα βήμα πριν το θάνατο και την έκαναν παγκόσμιο παράδειγμα προς αποφυγή. Το ΠΑΣΟΚ έκανε την επιλογή της Τρόϊκα ενώ είχε πολύ καλύτερες εναλλακτικές που σε άλλα μου άρθρα τότε είχα αναπτύξει. Έτσι από το 2010, η Τρόϊκα με τη συμφωνία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ επέλεξε το άκρως νεοφιλελεύθερο φάρμακο της εσωτερικής υποτίμησης, της ύφεσης, της ανεργίας, της φτώχειας και της κινεζοποίησης της χώρας. Ένα φάρμακο αργού θανάτου όπως υποστήριζε και ο κ. Σαμαράς ως αντιπολίτευση και πρότεινε ένα άλλο μείγμα πολιτικής από το Ζάππειο ακόμα και λίγο πριν τις εκλογές.Αυτή η αδιέξοδη, υφεσιακή και αντικοινωνική πολιτική στηρίχθηκε και στηρίζεται στο εκβιαστικό δίλλημα προς τους πολίτες και τους βουλευτές μεταξύ ακαριαίου και αργού θανάτου, δηλαδή ψήφιση των επιβεβλημένων μνημονίων ή έξοδο από το ευρώ και πτώχευση.

Όπως και στα προηγούμενα μνημόνια έτσι και τώρα αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ που πιστεύουν ότι τα υφεσιακά και αντικοινωνικά μέτρα θα οδηγήσουν στα επόμενα, και αργά αλλά σταθερά, θα καταντήσουν την Ελλάδα μια τριτοκοσμική χώρα, εντός ή εκτός Ευρωζώνης, βρίσκονται σήμερα στο δίλλημα να επιλέξουν μεταξύ ακαριαίου και αργού θανάτου.

Πράγματι η καταψήφιση του νέου μνημονίου σημαίνει απρόβλεπτες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις με τεράστιο κόστος για τη χώρα και την κοινωνία. Συνεπώς οι διαφωνούντες βουλευτές που έχουν τεράστια ευθύνη που στήριξαν τόσα χρόνια τις εγκληματικές πολιτικές των κυβερνήσεων τους, πρέπει τώρα ν’ αναλάβουν την ευθύνη τους και να ψηφίσουν τα μέτρα του αργού θανάτου.

Ταυτόχρονα όμως πρέπει ν’ αναλάβουν την ευθύνη τους για το μέλλον της χώρας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μετά την ψήφιση των βάρβαρων μέτρων πρέπει ν’ ανεξαρτοποιηθούν, προκειμένου η κυβέρνηση να τους ακούει και ν’ αναλάβουν πρωτοβουλίες για την αλλαγή του κατεστημένου πολιτικού συστήματος και την ανάδειξη νέων πολιτικών σχηματισμών ικανών για την αναγέννηση του πολιτικού πολιτισμού και την ανασυγκρότηση της χώρας μετά την οδύνη. Οι πολίτες κατανοούν τον εκβιασμό που οι βουλευτές υφίστανται από τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Όμως σε καμία περίπτωση δεν θα τους απαλλάξουν από την τεράστια ευθύνη όπου έχουν να συνεχίσουν να συμμετέχουν και να στηρίζουν τα κυβερνώντα κόμματα που καταστρέψανε και συνεχίζουν να καταστρέφουν την πατρίδα μας.

* Ο κ. Δημήτρης Μπουραντάς είναι καθηγητής Μάνατζμεντ, συγγραφέας και Πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα