Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Με προβλήματα θα ξεκινήσει η μεταφορά των μαθητών στη Μεσσηνία: 140 τα άγονα δρομολόγια

Τα 140 φθάνουν τα άγονα δρομολόγια του ηλεκτρονικού διαγωνισμού μεταφοράς μαθητών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για τα σχολικά έτη 2018-2019 και 2019-2020.
Ετσι για αρκετούς μαθητές του νομού θα υπάρχει πρόβλημα για τη μεταφορά τους προς και από το σχολείο τους, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, τουλάχιστον.
Από τα 325 συνολικά δρομολόγια του διαγωνισμού, τα 185 έχουν προσωρινούς αναδόχους και σ’ αυτά, έστω και με προσωρινούς, η μεταφορά των μαθητών θα ξεκινήσει και θα υλοποιείται κανονικά. Στα τακτοποιημένα δρομολόγια περιλαμβάνονται όλα αυτά

που αφορούν μεταφορά με λεωφορεία.
Ακόμα, υπάρχει εκκρεμότητα με τις προσφορές 8 ιδιοκτητών ταξί που έχουν αρχικά απορριφθεί, γιατί στην ηλεκτρονική υποβολή έλειπαν δικαιολογητικά, που θα έπρεπε να είχαν καταθέσει. Το θέμα παραπέμφθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για νομική γνωμοδότηση και παρότι αυτή δόθηκε, η επιτροπή δεν πήρε απόφαση στην προχθεσινή της συνεδρίαση, αν και ασχολήθηκε με το θέμα για 2η φορά.
Για τα άγονα δρομολόγια που αφορούν μεταφορά με ταξί, αναμένεται να γίνει διαπραγμάτευση -διαδικασία που στην καλύτερη περίπτωση δεν μπορεί να ολοκληρωθεί νωρίτερα από τον Οκτώβριο.
Να αναφέρουμε ότι ο προϋπολογισμός της μεταφοράς μαθητών στη Μεσσηνία για 3 χρόνια (στο διαγωνισμό περιλαμβανόταν και η προηγούμενη χρονιά 2017 – 2018) ήταν 8.610.381,55 ευρώ, με ΦΠΑ και προαίρεση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν γίνει γνωστά με τη διακήρυξη του διαγωνισμού, το σύνολο των μαθητών της Μεσσηνίας που μεταφέρονται είναι 4.000, 1.450 με τις συμβάσεις μεταφοράς και 2.550 με μαθητικά δελτία. Να επισημανθεί ότι τα παιδιά των νηπιαγωγείων, νήπια και προνήπια, μεταφέρονται μόνο με ταξί.  Γ.Σ. eleftheriaonline


1 σχόλιο:

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα