Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Πετράκος: Τα μπλακ άουτ είναι αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης, διάσπασης και διάλυσης της ΔΕΗ


 Του Θανάση Πετράκου*
Το σοβαρό μπλακ άουτ που προκλήθηκε την Τετάρτη 22 Αυγούστου στην Αττική από την πτώση αγωγού γραμμής μεταφοράς στο ΚΥΤ Παλλήνης, επιβεβαιώνει ότι η ιδιωτικοποίηση και η διάσπαση του ομίλου της ΔΕΗ οδηγεί τη ΔΕΗ, τον ΑΔΜΗΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ στη διάλυση, με τραγικές συνέπειες για την κοινωνία. 
Με το δεύτερο σε μικρό διάστημα και πολύ σοβαρό αυτό μπλακ άουτ αποδείχτηκε παρά τα όσα λένε οι υποστηρικτές των αποκρατικοποιήσεων και ότι ο νεοφιλελευθερισμός που υπηρετούν ο νεομνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και οι λοιπές νεοφιλελεύθερες δυνάμεις βλάπτει σοβαρά την κοινωνία και την οικονομία. 

Σχεδόν 20 χρόνια τώρα -με εξαίρεση τη «χαμένη άνοιξη» του 2015 (Φεβρουάριος - Ιούλιος)- με αυτό που ασχολούνται οι κυβερνήσεις δεν είναι οι επενδύσεις, η συντήρηση του δικτύου και η ανασυγκρότηση των δημοσίων επιχειρήσεων και ιδιαίτερα του πάλαι ποτέ κραταιού κρατικού ομίλου της ΔΕΗ, αλλά το πώς θα υλοποιήσουν τις νεοφιλελεύθερες οδηγίες της Ε.Ε. για διάσπαση, διάλυση και ξεπούλημα της ΔΕΗ.
Η ΛΑ.Ε. τονίζει ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα και ο λαός είναι η ανάκτηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ και ένας νέος ανασυγκροτημένος δημόσιος ενιαίος όμιλος ΔΕΗ. Αυτό όμως προϋποθέτει αγώνα για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Αγώνα για να ανακτήσει η πατρίδα μας τη δημοκρατία, την εθνική ανεξαρτησία και την κοινωνική δικαιοσύνη ώστε να πετύχουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση και τον οικονομικοκοινωνικό μετασχηματισμό της  κοινωνίας, με επίκεντρο τον κόσμο της εργασίας και της δημιουργίας.
 *Ο Θανάσης Πετράκος είναι υπεύθυνος Ενεργειακής Πολιτικής της Π.Γ. της ΛΑ.Ε.
eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα