Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Αισιοδοξία για τις τιμές στη Μεσσηνία στη φετινή παραγωγή ελαιολάδου

Μειωμένη αναμένεται η φετινή ελαιοπαραγωγή, αλλά με τιμές αισθητά αυξημένες σε σχέση με πέρσι. Αυτά ανέφερε, μιλώντας στον Γιώργο Αργυρίου και στην «Ύπαιθρο Χώρα», ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΓΕΩΤΕΕ, Μιχάλης Αντωνόπουλος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη χρονιά η τιμή του ελαιόλαδου στην Καλαμάτα, όπου υπήρχε ποσοτική και ποιοτική επάρκεια, δεν ξεπέρασε την τιμή των 3,30 με 3,40 ευρώ κατά μέσο όρο.
Όπως τονίζει ο κ. Αντωνόπουλος, «για να υπάρξει άνοδος των τιμών, θα πρέπει να υπάρχει μια κοινή στρατηγική κράτους-συνεταιρισμών, ώστε η διάθεση των ποσοτήτων να

γίνεται στον σωστό χρόνο και με τη σωστή τιμή».
Αναφερόμενος στη φετινή χρονιά, επισημαίνει τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες που επικράτησαν, εκφράζοντας την πίστη ότι «αυτήν τη χρονιά αναμένουμε σημαντική άνοδο των τιμών, άσχετα με τις τιμές που θα επικρατήσουν στη διεθνή αγορά. Η άνοδος αυτή βέβαια δεν μπορεί να καλύψει τις απώλειες που θα καταγραφούν λόγω των ασθενειών, αφού ο ΕΛΓΑ δεν καλύπτει τέτοιες περιπτώσεις».
Ο ίδιος μιλάει για μία από τις μεγαλύτερες πληγές του ελληνικού ελαιόλαδου, που είναι η χύμα διάθεσή του. «Το χύμα ελαιόλαδο είναι η μεγαλύτερη τροχοπέδη που έχει το ελληνικό ελαιόλαδο. Όσο πιο πολύ χύμα φεύγει με τον τενεκέ, τόσο πιο πολύ πέφτει η τιμή. Για αυτό και είναι ανάγκη να οργανωθεί η τυποποίηση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα