Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Το… μαγικό «δέντρο των ευχών» στους Αντίπαξους


Μπορεί να μην έχει ακόμη, τη φήμη της Φοντάνα ντι Τρέβι, όμως τα τελευταία χρόνια αποτελεί πόλο έλξης εκατοντάδων τουριστών που επισκέπτονται την ειδυλλιακή παραλία της Βρίκα στους Αντίπαξους, για να αγγίξουν το «μαγικό» δέντρο των ευχών και να γράψουν τη δική τους ευχή στα λευκά βότσαλα.
«Το πασίγνωστο, πλέον σε όλη την υφήλιο, δέντρο των ευχών, είναι ένα πανέμορφο ολοζώντανο αιωνόβιο πεύκο που τα κλαδιά του αγγίζουν την ψιλή λευκή άμμο του μικρού σμαραγδένιου κολπίσκου της Βρίκας», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Γιώργος Λύχνος. Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οκ. Λύχνος, το δέντρο έχει μία μοναδική μαγεία, που έλκει τους τουρίστες, είτε να το αγγίξουν, είτε να φωτογραφηθούν δίπλα του, είτε να γράψουν τις ευχές τους σε λευκά βότσαλα και μπουκάλια και να τα αφήσουν στις ρίζες και τα κλαδιά του.

«Κάθε χρόνο ο τεράστιος κορμός του δέντρου καλύπτεται σχεδόν ολόκληρος από τις “πέτρινες ευχές”, ενώ στα κλαδιά του κρέμονται κορδέλες ή μικρά γυάλινα μπουκαλάκια με μηνύματα γραμμένα στο χαρτί. Είναι σίγουρα μια άλλη εποχή που ξεπερνά την τεχνολογία» λέει ο κ. Λύχνος
«Το “δέντρο των ευχών” είναι ένα ολοζώντανο παραμύθι, που απλώνει τα κλαδιά του σε όλους και κρύβει στην καρδιά του χιλιάδες μυστικά, αυτά θα τα ψιθυρίσει στη γαλαζοπράσινη θάλασσα και εκείνη θα πραγματοποιήσει όλες τις καλές ευχές» θα πουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι τουρίστες.
Από τη μεριά του ο κ. Σπύρος, γέννημα θρέμμα των Αντίπαξων, θα εξομολογηθεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως το «δέντρο των ευχών» ή «ευχοδεντρί» όπως το λέγανε κάποτε οι κάτοικοι της περιοχής, είχε πάντοτε τη δική του μαγεία και εκεί πήγαιναν οι κοπέλες του χωριού για να αποκαλύψουν ποιον αγαπούν ή για να βρουν την αληθινή αγάπη.
Σήμερα η περιοχή παίρνει ζωή μόνο τους θερινούς μήνες, καθώς ο τόπος εγκαταλείφθηκε πριν πολλά χρόνια από τους κατοίκους του. Όμως η φήμη του μαγικού δέντρου παραμένει. Κάθε καλοκαίρι έρχονται στη Βρίκα, στο μικρότερο και πιο διάσημο κολπίσκο των Αντίπαξων, με την ψιλή άμμο από ασβεστόλιθο και τα γαλαζοπράσινα νερά, εκατοντάδες τουρίστες που μεταφέρονται από Παξούς με μικρά πλοιάρια και καΐκια, είτε με τεράστιες θαλαμηγούς, όχι μόνο για να απολαύσουν το παραδεισένιο τοπίο, αλλά για να αφήσουν στο δέντρο των ευχών τη δική τους ευχή που θα ταξιδέψει, το χειμώνα, με τα λευκά βότσαλα, στον καταγάλανο βυθό και εκεί θα συναντήσει τις καλές νεράιδες και τις γοργόνες που θα εκπληρώσουν κάθε επιθυμία.
(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα