Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Καταιγίδα σάρωσε την Πάτρα: Πλημμύρες στην πόλη - Καραμπόλες με τραυματίες στην Ακτή Δυμαίων


Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (27/8) η πόλη της Πάτρας, με τις νότιες συνοικίες να πλήττονται περισσότερο από την καταρρακτώδη βροχή.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε συνολικά 27 κλήσεις για άντληση υδάτων, για κοπές δένδρων και για δύο απεγκλωβισμούς οδηγών, ενώ σε δύο καραμπόλες αυτοκινήτων που σημειώθηκαν στην Ακτή Δυμαίων, τραυματίστηκαν τρία άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Λόγω έντονης βροχόπτωσης στις περιοχές Παραλία Πατρών, Δεμένικα και Οβρυά του νομού Αχαΐας η Υπηρεσία μας δέχτηκε 27 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και μια κοπή δένδρου.
Η μεγαλύτερη ποσότητα βροχής έπεσε στις νότιες συνοικίες και κυρίως στην Οβρυά, στα Δεμένικα, στην Παραλία και στις Ιτιές, οπου και σημειώθηκαν τα περισσότερα προβλήματα.

Δύο οδηγοί κινδύνευσαν να παρασυρθούν από τα ύδατα που πλημμύρισαν τους δρόμους.
Η Πατρών - Κλάους και άλλοι δρόμοι της περιοχής μετατράπηκαν σε χειμάρρους, ενώ η Ακτή Δυμαίων στη διασταύρωση με την Ανθείας, ως συνήθως μετατράπηκε σε λίμνη όπου και ακινητοποιήθηκε ένα όχημα.
Δύο καραμπόλες με έξι αυτοκίνητα σημειώθηκαν στο ύψος γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκαν τρία άτομα, τα οποία και παρέλαβαν ασθενοφόρα.
Για αρκετή ώρα στο σημείο επικράτησε κυκλοφοριακό κομφούζιο, ενώ έβρεχε ασταμάτητα.
Από την κακοκαιρία προβλήματα με συνεχείς διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου.
Σε λίμνη μετατράπηκε το οδόστρωμα και στη συμβολή των οδών Γούναρη και Όθωνος - Αμαλίας, όπως και στη συμβολή της Ακτής Δυμαίων με την Παπαφλέσσα.
Τα περισσότερα προβλήματα από πλημμύρες σπιτιών και επιχειρήσεων, σημειώθηκαν στα Δεμένικα και στην Οβρυά, όπου δρόμοι και οικόπεδα που μετατράπηκαν σε λίμνες, από τα βουλωμένα φρεάτια.
*Με πληροφορίες από pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα