Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Συνεδριάζει η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα -Εκτός κυβέρνησης ο Πάνος Σκουρλέτης


ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ
«Πόλεμος» εσωκομματικών ισορροπιών μαίνεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το πρόσωπο-κλειδί που θα προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας για τη θέση του Γραμματέα.
Σήμερα συνέρχεται η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Ο πρωθυπουργός μέχρι αργά χθες βράδυ βρισκόταν σε συνεχείς συννενοήσεις με στενούς του συνεργάτες και άλλους κορυφαίους του κόμματος. Έπειτα από ένα μεγάλο κύκλο επικοινωνιών που είχε, ασφαλείς πληροφορίες επιμένουν ότι προσανατολίζεται να προτείνει στο Σώμα της Κεντρικής Επιτροπής τον Πάνο Σκουρλέτη (που ήταν και η πρωταρχική του σκέψη).
Επιλογής μακράς πνοής

ΣΤΕΛΛΑ Α.
 ΓΚΑΝΤΩΝΑ

Πρόκειται για μια θέση άκρως κομβική, με τον Γραμματέα στην παρούσα συγκυρία να ανάγεται αυτόματα σε νούμερο δύο του κόμματος, μετά τον Πρωθυπουργό. Στο δια ταύτα, θα είναι η κινητήριος δύναμη που θα πρέπει να θέσει σε εγρήγορση τον κομματικό μηχανισμό, πράγμα που χρειάζεται στην παρούσα φάση το κόμμα. Ο Αλέξης Τσίπρας με την επιλογή του αυτή στέλνει σαφές μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει σε διάταξη μάχης. Και από την άλλη σηματοδοτεί στροφή στα... αριστερά του, τόσο για τις συμμαχίες της επόμενης μέρας, αλλά και για την άσκηση οικονομικής πολιτικής μετά την έξοδο από τα μνημόνια.
Φίλης, Βούτσης, και «53» ....δαγκωτό σε Σκουρλέτη
Την αμέριστη υποστήριξη του Νίκου Φίλη και του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση για τη θέση του Γραμματέα έχει εξασφαλίσει ο Πάνος Σκουρλέτης, όπως επίσης και τα στελέχη που πρόσκεινται στην πτέρυγα των «53» χαιρετίζουν αυτό το ενδεχόμενο. Είναι γνωστό άλλωστε ότι τις περισσότερες φορές οι απόψεις τους και για την πολιτική των συμμαχιών (με την ανάγκη συνεργασιών σε προοδευτική κατεύθυνση και αντιδεξιό μέτωπο) αλλά συνολικότερα για τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος ταυτίζονται.
«Δεν είναι συνθετική η πρόταση», λένε οι Προεδρικοί
Οι της προεδρικής πτέρυγας συνεδρίαζαν ως αργά το βράδυ. «Δεν είναι συνθετική η πρόταση» επέμεναν, σχολιάζοντας οτι δεν πρόκειται να αδειάσουν τον πρωθυπουργό αν όντως προταθεί ο κ. Σκουρλέτης. Προϊδέαζαν παρόλα αυτά,οτι θα υπάρξουν πολλά «λευκά».
Με δεδομένο, πάντως, ότι ο Τσίπρας φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει σε πλατύ «άνοιγμα» του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούσαν ως καταλληλότερο πρόσωπο το Νίκο Παππά.
Ο μεγαλύτερος φόβος των Προεδρικών είναι μήπως στο δρόμο για τις κάλπες το εγχείρημα για προοδευτικές συμμαχίες ναυαγήσει και αρχίσουν οι «53» να βάζουν προσκόμματα, πράγμα που συνέβη και το 2014 με περιορισμένες , τότε, επιλογές προσώπων από το χώρο της Κεντροαριστεράς στα ψηφοδέλτια.

Ανασχηματισμός και στην κυβέρνηση
Το μόνο σίγουρο, είναι ότι μόλις λήξουν οι διενέξεις και εκλεγεί ο νέος γραμματέας, ο πρωθυπουργός θα έχει μπροστά του καθαρό ορίζοντα ώστε να αρχίσει να συμπληρώνει το παζλ των αλλαγών που θα γίνουν, στο κυβερνητικό σχήμα τις αμέσως επόμενες μέρες.
Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα