Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Εγκαινιάζεται σήμερα το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου

Εγκαινιάζεται σήμερα το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου Τα εγκαίνια του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πύλου στο κτίριο Μαιζώνος στο φρούριο Νιόκαστρο Πύλου, θα πραγματοποιήσουν σήμερα Σάββατο  στις 7:30 μ.μ. το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.
Το Μουσείο θα εγκαινιάσει ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Στρατής.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, την έκθεση πλαισιώνουν «μοναδικά αρχαιολογικά εκθέματα», τα οποία «αφηγούνται την ιστορία της Πυλίας από την απώτερη προϊστορία έως τα ρωμαϊκά χρόνια μέσα από ένα εύληπτο εκθεσιακό σενάριο και καινοτόμους τρόπους παρουσίασης που υποστηρίζονται από ψηφιακές εφαρμογές και εντάσσονται  αρμονικά  στο ιστορικό, διατηρητέο κτίριο του Μαιζώνος».
«Η μετεγκατάσταση και επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύλου στο φρούριο Νιόκαστρο Πύλου συμβάλλει στη δημιουργία ενός δυναμικού “πολυχώρου” πολιτισμού,
καθώς στο εσωτερικό του συνυπάρχουν μνημεία, μουσεία και εκθέσεις που αλληλοσυμπληρώνουν και αναδεικνύουν την ιστορική, θρησκευτική, αρχιτεκτονική και πολιτισμική ενότητα της Πύλου και της ευρύτερης περιοχής», συμπληρώνει η ανακοίνωση.
Το έργο «Επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύλου, Δήμου Πύλου - Νέστορος Περιφέρειας Πελοποννήσου» υλοποιήθηκε την περίοδο 2013-2015 από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με προϋπολογισμό 1,1 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ ΙΙ) (2007 - 2013).
Περισσότερες πληροφορίες για το μουσείο στην ιστοσελίδα του www.pylos-museum.gr        eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα