Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Βάσεις 2018: Την Τρίτη 28/8 η ανακοίνωση για τις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Βάσεις 2018: Η πιθανή ημερομηνία ανακοίνωσης και οι εκτιμήσεις - Κορυφώνεται η αγωνία των υποψηφίων
Tην Τρίτη, 28 Αυγούστου, αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις 2018 στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν πτώση των βάσεων στις Ιατρικές, πολυτεχνικές και φυσικομαθηματικές σχολές ενώ μεγάλη άνοδος εκτιμάται ότι θα εμφανίσουν οι παιδαγωγικές.
Άνοδος αναμένεται στις βάσεις 2018 και στις περιζήτητες σχολές του πρώτου πεδίου.
Πού θα κινηθούν οι βάσεις
Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, μέχρι και 2.500 μόρια αναμένεται να εκτοξευτούν οι βάσεις σε μερικά τμήματα των Παιδαγωγικών Σχολών, ενώ σύμφωνα με τα «Νέα», οι

Ανθρωπιστικές Σπουδές (1o επιστημονικό πεδίο) αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση, ενώ στις Θετικές Σχολές (2ο επιστημονικό πεδίο) η πτώση θα είναι αισθητή.
Αναλυτικά:
Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο
των Ανθρωπιστικών Σπουδών Νομικές Ψυχολογίες αναμένεται ότι φέτος θα έχουμε μικρή άνοδο των υψηλόβαθμων Τμημάτων.
Οι μικρές αυξήσεις όμως δεν θα υπερβούν τα 100 μόρια.
Στις Σχολές υψηλής ζήτησης όπως είναι η Νομική τα MME οι Ψυχολογίες δεν φαίνεται να μετακινούνται οι βάσεις.
Από την άλλη πλευρά στα Παιδαγωγικά Τμήματα θα υπάρξουν οι μεγαλύτερες αυξήσεις που σε πολλές σχολές θα ξεπερνούν και τα 2.500 μόρια. Στο Πεδίο αυτό εντάσσονται λιγότερες Σχολές αλλά εδώ βρίσκονται οι περισσότεροι υποψήφιοι που διεκδικούν τις Παιδαγωγικές Σχολές.
Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο δεν υπάρχουν πολλά ΤΕΙ για να δεχθούν υποψηφίους με λίγα μόρια οπότε θα δούμε μεγαλύτερο ποσοστό νέων σε σχέση με τα άλλα Πεδία που δεν θα καταφέρουν να εισαχθούν σε καμία Σχολή.
Στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο
των Θετικών Επιστημών (Φυσικομαθηματικές, Πολυτεχνεία) η πτώση θα είναι αισθητή σε όλες σχεδόν τις Σχολές λόγω των χαμηλότερων επιδόσεων των υποψηφίων σε σχέση με πέρυσι της αύξησης των θέσεων, και της δημιουργίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Πτώση αναμένεται να καταγραφεί σχεδόν σε όλα τα Τμήματα του Πεδίου.
Στις Σχολές υψηλής ζήτησης όπως τα Πολυτεχνία, Φυσικομαθηματικές, Γεωπονικές και Πληροφορικής θα δούμε μικρότερη πτώση έως και 300 μόρια με μεγαλύτερη πτώση στις μεσαίες και στις Σχολές χαμηλής ζήτησης.
Στα ΤΕΙ της επαρχίας η βαθμολογία σε πολλές Σχολές θα είναι ακόμα και κοντά στα 8.000 μόρια
Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο
των Επιστημών Υγείας όπου ανήκουν και οι Ιατρικές Σχολές θα σημειωθεί μικρή πτώση στις υψηλόβαθμες και μικρές αυξομειώσεις στις μεσαίες.
Η Ιατρική Αθήνας που παραδοσιακά απαιτούσε βαθμολογίες αρκετά πάνω από 1 9.000 μόρια φέτος θα χαμηλώσει τον πήχη με πιθανό ενδεχόμενο να πέσει τελικά κάτω από τα 19.000 μόρια.
Στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο
των Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής οι Βάσεις 2018 αναμένονται στα περυσινά επίπεδα αλλά στις Σχολές υψηλής ζήτησης θα δούμε να ανεβαίνουν μέχρι και 300 μόρια κυρίως λόγω της καλύτερης επίδοσης των υποψηφίων στο μάθημα Αρχές Οικονομικής θεωρίας που είναι μάλιστα και μάθημα αυξημένης βαρύτητας.
Ετσι οι Βάσεις εδώ αναμένεται ότι δεν θα είναι χαμηλότερες από τις περσινές ενώ αναμένεται να αυξηθούν σε πολλά δημοφιλή Τμήματα ΑΕΙ κυρίως στην Αττική
Τέλος οι Βάσεις 2018 στις Στρατιωτικές Πυροσβεστικές και Αστυνομικές Σχολές σε όλα τα Πεδία θα κυμανθούν στα ίδια σχεδόν επίπεδα με τα περσινά. dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα