Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Λειτουργία Κέντρου Κοινότητας στο Δήμο Τριφυλίας

Μια καινούρια κοινωνική δομή, το Κέντρο Κοινότητας, ξεκινά τη λειτουργία της στο Δήμο Τριφυλίας. Πρόκειται για δομή που σχεδιάστηκε από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014 -2020», με στόχο την κοινωνική ένταξη, τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και την καταπολέμηση της φτώχειας.
Σε συνεργασία, λοιπόν, με το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Τριφυλίας και το Τμήμα Αλληλεγγύης της Κοινωνικής Επιχείρησης, θα παρέχει υπηρεσίες που κινούνται σε τρεις άξονες
-Υποδοχή, Καταγραφή, Ενημέρωση, Εξυπηρέτηση- Υποστήριξη των Πολιτών
-Συνεργασία και διασύνδεση με υπηρεσίες, φορείς και δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας που αναπτύσσονται, είτε στην περιοχή, είτε στην περιφέρεια, είτε σε εθνικό επίπεδο.
-Παροχή υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων και την ένταξη στην αγορά εργασίας.
Ως ωφελούμενος του Κέντρου Κοινότητας ορίζεται οποιοσδήποτε πολίτης κατοικεί στο Δήμο Τριφυλίας  και κατά προτεραιότητα:
•Οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης»
•Άτομα, οικογένειες και παιδιά που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού
•Άστεγοι
•Άνεργοι/ες                                                                         
•Μετανάστες, δικαιούχοι διεθνούς προστασίας, αιτούντες άσυλο, Ρομά
•ΑμεΑ
•Άτομα που χρήζουν οποιασδήποτε ψυχο-κοινωνικής υποστήριξης.
Το Κέντρο Κοινότητας Τριφυλίας θα λειτουργεί στο Δημοτικό Κατάστημα Γαργαλιάνων, ενώ στελεχώνεται από μία κοινωνική λειτουργό την κα Ταπανά Σταματία και μία ψυχολόγο, την κα Χαριζοπούλου Μαρία.
Το μήνα Σεπτέμβριο θα δεχθεί ωφελούμενους, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Κινητής Μονάδας (με ευθύνη λειτουργίας το σύνολο των Δήμων της Π.Ε. Μεσσηνίας) τη Δευτέρα 10/9 και την Πέμπτη 20/9, με ωράριο εξυπηρέτησης κοινού  9.30 -13.00.
tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα