Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

ΑΠΟΡΡΗΤΟΣ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Αποκάλυψη του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής: Οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις μέσω προσωπικής διαφοράς

Μειώσεις που ξεκινούν από τα 20 ευρώ και φτάνουν ακόμη και έως τα 700 ευρώ έβγαλε ο επανυπολογισμός με τα ποσά των «προσωπικών διαφορών» στις επικουρικές συντάξεις, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία (πίνακας 1) που δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής
Ο επανυπολογισμός έγινε για 764.594 συνταξιούχους που έχουν αποχωρήσει μέχρι και 31/12/2014 και λαμβάνουν επικουρική από ένα σύνολο 23 Ταμείων τα οποία έχουν ενσωματωθεί στο ΕΤΕΑΕΠ. Τα ποσά του επανυπολογισμού και ο σχετικός πίνακας είναι καταχωρισμένα στην ΗΔΙΚΑ, στο υπουργείο Εργασίας και στο ΕΤΕΑΕΠ.
Κατά μέσο όρο, οι προσωπικές διαφορές βγαίνουν στα 127 ευρώ.
Η κυβέρνηση και κυρίως η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας γνωρίζουν τι ακριβώς κόβεται

λόγω επανυπολογισμού και προσωπικής διαφοράς, από τα 2 και πλέον εκατομμύρια συνταξιούχους Ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης, αλλά κρύβουν πίνακες και στοιχεία από τους ίδιους τους συνταξιούχους, παρότι δικαιούνται να γνωρίζουν τι ακριβώς σημαίνουν για την τσέπη τους τα ψηφισμένα μέτρα περικοπών, είτε εφαρμοστούν εν μέρει είτε στο σύνολό τους είτε και καθόλου (σ.σ.: αν υπάρξει «μονομερής ενέργεια» της κυβέρνησης, χωρίς συμφωνία με τους δανειστές).
Ο πίνακας του επανυπολογισμού, όμως, που εξασφάλισε και δημοσιεύει ο «Ε.Τ.» της Κυριακής, δείχνει με κάθε λεπτομέρεια αυτά που κρύβει η κυβέρνηση εν προκειμένω από 764.594 συνταξιούχους επικουρικών ταμείων.
Ο πίνακας της ΗΔΙΚΑ προκαλεί σοκ και δέος, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις τα ποσά των επικουρικών συντάξεων που προέκυψαν με τον επανυπολογισμό του νόμου 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου) έχουν προσωπικές διαφορές-μεώσεις πάνω και από 250 ευρώ σε σχέση με την επικουρική που λαμβάνουν σήμερα οι συνταξιούχοι.
Αυτή είναι η λεγόμενη «προσωπική διαφορά», δηλαδή το ποσό κατά το οποίο η νέα σύνταξη υπολείπεται της σημερινής μετά τον επανυπολογισμό.
Βάσει του νόμου 4472/2017 που ψήφισε η κυβέρνηση, προβλέπεται η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς από την 1/1/2019 τόσο από τις κύριες όσο, εν προκειμένω, και από τις επικουρικές συντάξεις που επανυπολογίζονται.
Η μείωση, ωστόσο, που θα έχει ένας συνταξιούχος μετά την κατάργηση της «διαφοράς» τόσο στην κύρια όσο και στην επικουρική δεν θα ξεπερνά το 18% της σύνταξης που λαμβάνει.
Τι σημαίνει αυτό; Οτι ένας συνταξιούχος του ΙΚΑ που έχει σήμερα επικουρική 300 ευρώ, αλλά με τον επανυπολογισμό η νέα σύνταξη πέφτει στα 170 ευρώ, έχει προσωπική διαφορά 130 ευρώ, δηλαδή η νέα επικουρική έχει μείωση κατά 43% από αυτή που παίρνει σήμερα. eleftherostypos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα