Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Μείζον ζήτημα με την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου της Energa

Posted by Γιάννης Κουτσομύτης
Αποφυλακίστηκε και ο δεύτερος από τους πρώην ιδιοκτήτες της Energa Αριστείδης Φλώρος για λόγους υγείας. Έχει λένε κρίσεις επιληψίας. Πριν από μήνες είχε αποφυλακιστεί και ο έτερος ιδιοκτήτης Βασίλης Μηλιώνης με χρήση του Νόμου Παρασκευόπουλου.
Ο Φλώρος, ο οποίος καταχράστηκε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ καταναλωτών ρεύματος, έχει καταδικαστεί σε 21 χρόνια φυλάκιση για την υπεξαίρεση αλλά έχει βρεθεί ένοχος σε πρώτο βαθμό και σε ηθική αυτουργία της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ Γιώργου Αντωνόπουλου. Φαίνεται πως είχε πληρώσει επαγγελματίες δολοφόνους για να βγάλουν από τη μέση τον άνθρωπο που ήξερε πολλά για τη δράση των ιδιοκτητών της Energa.

Αυτός ο αδίστακτος εγκληματίας αποφυλακίζεται για λόγους υγείας αλλά χωρίς να έχει μόνιμη αναπηρία. Χιλιάδες άνθρωποι πάσχουν από επιληψίες και ζουν μια κανονική ζωή. Έχει τεράστια σημασία να μάθουμε αν του έχει επιβληθεί κατ' οίκον περιορισμός ή βραχιολάκι. Αν αυτός ο άνθρωπος κυκλοφορεί ανεξέλεγκτα ελεύθερος θα πρόκειται για μέγα σκάνδαλο. Και επειδή υπάρχουν ενδείξεις εμπλοκής πολιτικού προσώπου στη δίκη, το θέμα πρέπει να διερευνηθεί διεξοδικά.


1 σχόλιο:

  1. Φυσικά και υπάρχει μείζον ζήτημα με την αποφυλάκιση Φλώρου, φυσικά και η «Δικαιοσύνη» είναι υπόλογη. Αλλά η ΝΔ γιατί διαμαρτύρεται; Ο Βορίδης δεν ήταν συνήγορος υπεράσπισης του Φλώρου ή όχι; Και μάλιστα όταν ήταν κυβέρνηση η ΝΔ και ο Βορίδης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός της.

    Το γεγονός προκάλεσε τότε ιδιαίτερα άσχημη εντύπωση: «πώς είναι δυνατόν να κατηγορούνται κάποιοι για κατάχρηση 270 εκατομμυρίων € εις βάρος του Δημοσίου και να αναλαμβάνει την υπεράσπισή τους κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης»

    Οπότε γιατί διαμαρτύρεται η ΝΔ; Αποκηρύσσει τώρα τον Βορίδη ή θα μας πει (κυνικά και υποκριτικά ως συνήθως) ότι «απλώς ανέλαβε μια δουλειά ως δικηγόρος»; Εξάλλου είναι γνωστό ότι στη ΝΔ πιστεύουν «ο,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό».

    Πραγματικά πρωτοφανής η πρόκληση και η υποκρισία από τη ΝΔ. Εκεί στη ΝΔ πρέπει να μας θεωρούν τελείως ανεγκέφαλους. Αλλά για να παίρνει στις δημοσκοπήσεις-έστω και στημένες- τέτοια ποσοστά η ΝΔ, προφανώς είμαστε ανεγκέφαλοι ως λαός.

    http://www.efsyn.gr/arthro/oi-symptoseis-toy-kyrioy-voridi

    https://www.protothema.gr/politics/article/378871/stauros-theodorakis-kata-voridi-gia-tis-energa-kai-hellas-power/

    https://www.tribune.gr/politics/news/article/32732/meta-ton-siriza-ke-o-theodorakis-theti-thema-voridi.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα