Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Άνοιξε η πλατφόρμα για τη διαδικασία μεταβίβασης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης 2019

Από την Πέμπτη μπορούν να υποβάλλονται οι αιτήσεις για τη μεταβίβαση των δικαιωμάτων της βασικής ενίσχυσης για το έτος 2019, καθώς τέθηκε σε λειτουργία η διαδικτυακή πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως την Τετάρτη, 15 Μαΐου, ενώ όσες από αυτές έχουν καταχωρηθεί στη διαδικτυακή εφαρμογή αλλά δεν έχουν οριστικοποιηθεί έως τις 15/5, θα θεωρηθούν ως μη υποβληθείσες στον ΟΠΕΚΕΠΕ για το έτος 2019.
Επίσης, όπως τονίζει ο οργανισμός «καταληκτική ημερομηνία τροποποίησης ή και ακύρωσης εμπρόθεσμα (έως 15/05/2019) οριστικοποιημένων αιτήσεων μεταβίβασης είναι η Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019.
Η αίτηση μεταβίβασης υποβάλλεται στον ΟΠΕΚΕΠΕ υποχρεωτικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου στην ιστοσελίδα https://registration.dikaiomata.gr/user_registration/.
Όταν ολοκληρώσει την εγγραφή του επιλέγεται η χρήση της εφαρμογής μεταβίβασης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης έτους 2019 και ακολουθούνται τα παρακάτω βήματα:

• Καταχώριση της αίτησης
• Εκτύπωση του υποδείγματος
• Υπογραφή του υποδείγματος από τους συμβαλλομένους
• Θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής για κάθε συμβαλλόμενο ξεχωριστά από αρμόδια αρχή
• Επισύναψη στην αίτηση του υποδείγματος μεταβίβασης και τα κατά περίπτωση μεταβίβασης απαιτούμενα δικαιολογητικά
• Οριστικοποίηση, που ενέχει τη θέση της υποβολής της αίτησης μεταβίβασης
• Εκτύπωση της οριστικοποιημένης αίτησης μεταβίβασης και του διαβιβαστικού τα οποία φυλάσσονται υποχρεωτικά τουλάχιστον για μία πενταετία στο προσωπικό αρχείο του αιτούντα, μαζί με τα πρωτότυπα δικαιολογητικά.
Επισημαίνεται ότι, παραγωγοί που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο σύστημα για τα έτη (2014-2019) ή έχουν υποβάλλει αίτηση στα γεωργοπεριβαλλοντικά μέτρα (Βιολογικές Καλλιέργειες, Κομφούζιο, Νιτρορύπανση) για την είσοδό τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα τελευταία επικαιροποιημένα στοιχεία ταυτοποίησης (όνομα χρήστη, κωδικό). Δεν απαιτείται εκ νέου εγγραφή στο σύστημα ή πιστοποίηση μέσω taxisnet.
Αίτηση εγγραφής για δημιουργία προσωπικού λογαριασμού μπορούν να υποβάλλουν μόνο οι μεταβιβαστές της αίτησης μεταβίβασης ή σε περίπτωση κληρονομιάς οι κληρονόμοι, προκειμένου να λάβουν κωδικό και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση μεταβίβασης.   ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα