Αν και ξεσκέπασαν τα πρώιμα καρπούζια Τριφυλίας από αρχές Απριλίου, οι χαμηλές θερμοκρασίες που υπάρχουν κατά τις νυκτερινές ώρες αναμένεται να καθυστερήσουν τη συγκομιδή.
Όμως κάτι τέτοιο αντιμετωπίζεται θετικά από τους παραγωγούς. Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο και στο δημοσιογράφο Σταύρο Παϊσιάδη ο Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, παραγωγός από Τριφυλία, «τώρα φαίνεται να “δένουν” τα καρπούζια. Θα χρειαστούν τουλάχιστον 35 ημέρες για να πάμε στη συγκομιδή. Εκτιμώ ότι η συγκομιδή καρπουζιών στην περιοχή αναμένεται να ξεκινήσει μετά από τις 25 Μαΐου. Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί με τα θερμοκήπια της Ηλείας.
Πάντως, οι τιμές παραγωγού θα εξαρτηθούν από τη ζήτηση και εκτιμώ ότι θα υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες στην Ευρώπη εκείνο το χρονικό διάστημα για να απορροφηθεί η παραγωγή». tharros
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα