Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Το Πρωτοδικείο Καλαμάτας ξεκίνησε να παραλαμβάνει δηλώσεις συνδυασμών

Μόλις ένας μήνας και κάτι μέρες απέμειναν μέχρι να κληθούμε στις κάλπες στις 26 Μαΐου για να εκλέξουμε τους εκπροσώπους μας σε Περιφέρεια και Δήμους, αλλά και σε Ευρωβουλή.
Από χθες, στο ισόγειο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, έφτασε εκλογικό υλικό και, όπως ήταν αναμενόμενο, λόγω των τριπλών εκλογών πρόκειται για τεράστιες κούτες.
Από τις επόμενες ημέρες οι αποστολές θα ενταθούν και, όπως γίνεται συνήθως, το στρατηγείο του Τμήματος Εκλογών, όπου θα εργασθούν τα συνεργεία των υπαλλήλων, θα στηθεί στον 4ο όροφο του Διοικητηρίου, στην αίθουσα «Παν. Φωτέας».
Κατάρτιση συνδυασμών
Στο μεταξύ, ήδη από την Πέμπτη, στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας, σε ειδικό γραφείο που ορίσθηκε, η πρόεδρος Πρωτοδικών παραλαμβάνει τις δηλώσεις κατάρτισης συνδυασμών. Ξεκίνησαν, δε, να προσέρχονται και να καταθέτουν συνδυασμούς υποψήφιοι δημοτικών και

τοπικών κοινοτήτων.
Αυτό θα γίνεται καθημερινά από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 2.00 και μέχρι τα μεσάνυχτα στις 5 Μαΐου, που λήγει η συγκεκριμένη προθεσμία.
Η υποβολή της δήλωσης στην πρόεδρο Πρωτοδικών μπορεί να γίνει είτε με επίδοση από δικαστικό επιμελητή, ύστερα από παραγγελία του υποψήφιου δημάρχου, είτε με παράδοση με απόδειξη από τον υποψήφιο δήμαρχο.
Στις 10 Μαΐου λήγει η προθεσμία υποβολής παραίτησης εκείνων που έχουν κώλυμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 ν.3852/2010, ενώ την επόμενη ημέρα, στις 11 Μαΐου, θα γίνει η ανακήρυξη των συνδυασμών από το Πρωτοδικείο με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας.
Της Βίκυς Βετουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα