Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για την κατασκήνωση της Αγίας Μαρίνας

Την έναρξη εγγραφής και επιλογής παιδιών και άλλων κατηγοριών ατόμων που θα φιλοξενηθούν σε κατασκηνώσεις του κρατικού προγράμματος το φετινό καλοκαίρι ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Για τη Μεσσηνία, το πρόγραμμα αφορά στην κατασκήνωση της Αγίας Μαρίνας, στον Ταΰγετο, όπου η οργάνωση και η λειτουργία της έχει ανατεθεί στο Δήμο Καλαμάτας και αφορά παιδιά, ΑμεΑ και ηλικιωμένους.
Από το υπουργείο ορίσθηκε ότι για φέτος στην κατασκήνωση της Αγίας Μαρίνας παιδιά θα φιλοξενηθούν σε δύο περιόδους, με την κάθε αποστολή να αποτελείται από 150 παιδιά. Επίσης, θα φιλοξενηθεί μια αποστολή με 100 ηλικιωμένους.
Παιδιά
Οι κατασκηνώσεις αυτές φιλοξενούν παιδιά που έχουν ανάγκη για παραθερισμό και που οι οικογένειές τους δεν μπορούν με δικές τους δαπάνες να καλύψουν αυτήν την ανάγκη,

και άτομα με αναπηρίες και ηλικιωμένοι.
Οι εγγραφές για την κατασκήνωση ξεκίνησαν και θα γίνονται στο Δήμο μέχρι τη 14η Ιουνίου 2019.
Για την εγγραφή των παιδιών απαιτείται:
-Αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα προς το Δήμο που έχει την ευθύνη οργάνωσης και λειτουργίας της κατασκήνωσης στην οποία αναγράφεται το ονοματεπώνυμο, το φύλο και η ηλικία του παιδιού
-Υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα στην οποία να αναγράφεται το ύψος του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος του προηγούμενου έτους, ο αριθμός των προστατευόμενων μελών, οι ηλικίες των τέκνων, ο τύπος της οικογένειας (π.χ. μονογεονεϊκή, τρίτεκνη, πολύτεκνη), άλλα κοινωνικά χαρακτηριστικά (π.χ. άνεργοι, ανασφάλιστοι, σε κατάσταση ένδειας, οικογένειες σε κρίση, πληθυσμιακές μειονότητες κ.λπ.).
-Βεβαίωση ιδιώτη γιατρού ή γιατρού του ασφαλιστικού φορέα στην οποία υποχρεωτικά να αναγράφεται: η κατάσταση υγείας του παιδιού, ο εμβολιασμός του με τα υποχρεωτικά εμβόλια, ότι δεν πάσχει από μεταδοτικά νοσήματα, ότι η εν γένει κατάσταση της υγείας του επιτρέπει τη συμμετοχή του σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα και τυχόν λοιπές παρατηρήσεις (φαρμακευτική αγωγή, αλλεργίες κ.λπ.).
Ηλικιωμένοι
Για την εγγραφή ηλικιωμένων ατόμων απαιτείται:
-Αίτηση του ατόμου στο Δήμο που έχει την ευθύνη οργάνωσης και λειτουργίας της κατασκήνωσης
-Υπεύθυνη δήλωση που θα αναφέρει το ύψος του οικογενειακού ή ατομικού εισοδήματος
-Βεβαίωση ιδιώτη γιατρού ή γιατρού του ασφαλιστικού φορέα στην οποία υποχρεωτικά να αναγράφεται ότι δεν πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα και ότι η εν γένει κατάσταση της υγείας τους επιτρέπει τη συμμετοχή σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα.
Οι αιτήσεις θα διαβιβάζονται ατομικά ή συλλογικά μέσω των ΚΑΠΗ που συμμετέχει κάθε ηλικιωμένος.
Κατά την επιλογή των κατασκηνωτών προτιμούνται οι οικονομικά ασθενέστεροι.
Οι Δήμοι που έχουν κατασκηνώσεις του κρατικού προγράμματος πρέπει να φιλοξενούν κατασκηνωτές και από τους άλλους Δήμους της χώρας, εφόσον υποβληθούν σχετικές αιτήσεις.
Από τις κατασκηνώσεις αποκλείονται, μέχρι αποκαταστάσεως της υγείας τους, τα παιδιά που πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα και εντελώς τα παιδιά που πάσχουν από ψυχονευρωτικά νοσήματα (επιληψία κ.λπ.).
Τα παιδιά που φιλοξενούνται σε Ιδρύματα Παιδικής Προστασίας συμμετέχουν στις παιδικές εξοχές κατά προτεραιότητα. Για τη φιλοξενία 10 παιδιών και άνω κάθε Ίδρυμα θα πρέπει να εξασφαλίσει και ένα συνοδό.  Της Βίκυς Βετουλάκη tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα