Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Δήμος Τριφυλίας: Η διαφορά έγινε, κάνουμε νέα αρχή!

«Ο Δήμος Τριφυλίας, ως είναι μέχρι σήμερα, δεν τραβάει μπροστά. Όχι μόνο δεν τραβάει μπροστά, αλλά μένει στάσιμος ή, και χειρότερα, για κάποιους, ίσως να γυρίζει προς τα πίσω. Και αυτό είναι καταστροφικό. Γιατί; Τη διαφορά, βλέπετε, την κάνουν οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι αγωνίζονται ή αδρανούν, παλεύουν ή αδιαφορούν, χτίζουν ή γκρεμίζουν, δημιουργούν ή καταστρέφουν, ανοίγουν προοπτική ή υποθηκεύουν το μέλλον! Οι άνθρωποι είναι εκείνοι που διοικούν, σχεδιάζουν, διεκδικούν, προγραμματίζουν, υλοποιούν. Οι άνθρωποι που δρουν. Δε λέω ότι είναι ανίκανοι οι παράγοντες της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας, της σημερινής ή της προηγούμενης, όχι. Δεν ισχυρίζομαι, σε καμία περίπτωση, ότι “δεν κάνουν” ή “δεν το ’χουν” οι εκλεγμένοι από τους δημότες, από εμάς, δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι. Μπορεί οι ικανότητες και οι δυνατότητές τους να είναι περιορισμένες, να φτάνουν μέχρις εκεί, ίσως οι άνθρωποι να κάνουν ό,τι μπορούν, αλλά αυτό αποδεικνύεται στην πράξη ότι είναι ελάχιστο σε αυτό που χρειάζεται και απαιτείται για την Τριφυλία μας και την εποχή που διανύουμε καθώς και για την προοπτική, για το μέλλον. Όχι, δεν έρχεται το τέλος. Η κατάσταση δεν έχει καταστεί, ακόμα, μη αναστρέψιμη. Κρατάω ζωντανή την ελπίδα ότι οι άνθρωποι της Τριφυλίας θα
κάνουμε τη διαφορά, γιατί αξίζουμε καλύτερα. Καλή Ανάσταση και στην Τριφυλία μας.», έγραφα πέρυσι τέτοιες μέρες στο «Θ» για τη “χαοτική” κατάσταση που επικρατεί στο δήμο Τριφυλίας και η οποία κρατά την περιοχή δέσμια από κάθε προοπτική ανάπτυξης. Μάλιστα, σημείωνα ότι εύκολα διαπιστώνει κανείς κοιτάζοντας γύρω του, σε διπλανούς δήμους – ακόμη και πολύ μικρότερους σε πληθυσμό από το δήμο Τριφυλίας και δίχως να διαθέτουν καν επαρκώς στελεχωμένη τεχνική υπηρεσία, ούτε και να έχουν τους ίδιους πόρους του δήμου μας – ότι δεν είναι στην ίδια κατάσταση και μοίρα με της Τριφυλίας. Πέρασε ένας χρόνος από τότε και στο μεσοδιάστημα συνέβησαν τόσα πολλά που ενδεχομένως να μην περνούσαν καν από το μυαλό καθενός. Πέρασε ένας χρόνος και φτάσαμε μόλις μία εβδομάδα πριν την Κυριακή 5 Μαΐου οπότε εκπνέει η προθεσμία υποβολής υποψηφιότητας συνδυασμών στο Πρωτοδικείο και τέσσερις εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή, την Κυριακή 26 Μαΐου, το α’ γύρου των δημοτικών εκλογών και, όπως έχουμε γράψει, στην Τριφυλία υποψήφιοι δήμαρχοι, συνεργάτες τους, στελέχη και υποψήφιοι των συνδυασμών τίθενται σε… διάταξη μάχης. Οκτώ υποψήφιοι δήμαρχοι με τους συνδυασμούς τους διεκδικούν την ψήφο και την εμπιστοσύνη των πολιτών! Οκτώ υποψήφιοι δήμαρχοι και τουλάχιστον 216 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, που μπορεί να φτάσουν μέχρι και τους 336, αφού κάθε συνδυασμός στο δήμο Τριφυλίας μπορεί να έχει από 27 έως 42 υποψηφίους! “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι”, απλή αναλογική και… “χαμός”. Βεβαίως, σημασία τόση δεν έχει το «μπούγιο», όσο το «περιεχόμενο» και εν προκειμένω θεωρώ ότι, ναι, παίζει ρόλο και ο αριθμός των υποψηφίων, αλλά σημασία έχει ποιοι είναι, τα βιώματά τους στη ζωή και η κοινωνική τους αναφορά. Γιατί, όπως έγραψα και πέρυσι, οι άνθρωποι κάνουμε τη διαφορά! Η διαφορά, πάντως, στην Τριφυλία ήδη έχει γίνει και μόνο από το γεγονός των οκτώ υποψηφιοτήτων. Είναι, μέχρι στιγμής κατά δήλωσή τους (σ.σ. μιας και η ανακήρυξη των συνδυασμών και υποψηφίων θα γίνει μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων στο Πρωτοδικείο), διπλάσιοι υποψήφιοι δήμαρχοι απ’ ό,τι στις εκλογές του 2014. Το βέβαιον είναι ότι οι εκλογές του 2019 σε τίποτα απολύτως δε θα σχετίζονται με τις εκλογές του 2014 με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει και ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται και για το ίδιο το εκλογικό αποτέλεσμα.
Στάθης Ανδρινόπουλος, Δημήτρης Δριμής, Παναγιώτης Κατσίβελας, Σαράντος Κουκούμης, Γιώργος Λεβεντάκης, Σωτήρης Μπακούρος, Χάιδω Παναγιωτοπούλου, Παναγιώτης Τσίγγανος οι υποψήφιοι δήμαρχοι Τριφυλίας που, οδεύοντας στην τελική ευθεία, αλλάζουν ταχύτητα και φουλάρουν τις μηχανές της προεκλογικής τους εκστρατείας. Δημοσιοποίηση υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, προγράμματα με θέσεις, εκλογικά κέντρα, περιοδείες παντού, «φουντώνουν» για τα καλά και, πλέον, όντως στην Τριφυλία αισθανόμαστε ότι διανύουμε προεκλογική περίοδο.
Δε λείπουν, ωστόσο, και αρνητικά φαινόμενα “copy - paste” θέσεων και προτάσεων προγραμμάτων, αρχών κτλ, όχι μεταξύ τους αλλά από άλλους δήμους που μάλιστα, αν τα προσέξει κανείς, είναι και άσχετα με την Τριφυλία, όπως επίσης ακούγονται «κορώνες» που όχι μόνο δε στέκουν αλλά είναι εξωπραγματικές και «ποτέ των ποτών» δε δύναται να εφαρμοστούν – υλοποιηθούν στην Τριφυλία… ελέω νόμου, θεσμικού πλαισίου.
Μετά την κατάρτιση των συνδυασμών, άπαντες οφείλουν να μιλήσουν ρεαλιστικά και όχι ουτοπικά! Το σιντριβάνι της πλατείας που θα έχει βάση στον ουρανό, το νερό θα τρέχει προς τη γη και θα επιστρέφει στον ουρανό, είναι κάτι μοναδικά φοβερό και απίστευτο! Μπορεί να γίνει! Αυτή είναι η προτεραιότητα; Αυτή είναι η στόχευση; Γι’ αυτό πρέπει να εκλέξουμε τη νέα δημοτική Αρχή Τριφυλίας; Βεβαίως και να τίθενται στόχοι, ψηλά! Όμως πρέπει να υπάρχει επαφή και συναίσθηση της πραγματικότητας. Επιστροφή στο ρεαλισμό, με λίγα λόγια. Κάπως έτσι, με το ένα άρθρο κι ένα νόμο που θα διαγράφονταν τα Μνημόνια, «φάγαμε» στην πλάτη, στην τσέπη και τη ζωή μας, άλλα δύο Μνημόνια μετά το Γενάρη του 2015. Θα αφήσουμε η γοητεία του εμπαιγμού και του λαϊκισμού, να μας παρασύρει και το 2019;
Στην Τριφυλία η διαφορά, σε σχέση με το 2014, έγινε ήδη ως ένα βαθμό. Στις εκλογές που έρχονται (θα) κάνουμε νέα αρχή.


Του Ηλία Γιαννόπουλου tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα