Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Τριφυλία: Θέσεις και υποψηφίους παρουσίασε ο Στάθης Ανδρινόπουλος

Τις αρχές και θέσεις του συνδυασμού «Η Τριφυλία Αλλάζει» παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας Ευστάθιος Ανδρινόπουλος στην γεμάτη από κόσμο αίθουσα της Μπρίσκειου Βιβλιοθήκης Γαργαλιάνων. Παράλληλα παρουσίασε το πρόγραμμα του όπως και ένα μεγάλο αριθμό υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.
Στην ομιλία του ο κ. Ανδρινόπουλος μεταξύ άλλων επισήμανε «Το 2014 δημιουργήσαμε τον ανεξάρτητο Συνδυασμό « Η Τριφυλία Αλλάζει», προκειμένου να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες σε διοικητικό, οικονομικό, επιχειρηματικό και κοινωνικό επίπεδο, ώστε η Τριφυλία: να ξεπεράσει αγκυλώσεις και νοοτροπίες που μέχρι σήμερα λειτουργούσαν ανασταλτικά στην πρόοδο του τόπου μας, να αντιμετωπίσει τις δυσμενείς επιπτώσεις της ύφεσης σε τοπικό επίπεδο, που ιδιαίτερα στις μέρες μας πλήττει όλους τους κατοίκους της Τριφυλίας. Να αναδείξει ένα αναπτυξιακό πρότυπο, βασισμένο στα ιδιαίτερα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, που είναι ο τουρισμός και η γεωργία και να αποκτήσει έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό Δήμο που θα στηρίζεται στην εξωστρέφεια, στην ποικιλόμορφη δράση, στην αποτελεσματική διοικητική

λειτουργία, στην παροχή υψηλού επιπέδου ανταποδοτικών δημοτικών υπηρεσιών.
Είμαστε μια αυτοδιοικητική ομάδα, ενεργοί πολίτες, έμπειροι, ικανοί, ανοικτοί σε εποικοδομητικές συνεργασίες και κυρίως αποφασισμένοι να δουλέψουμε για την οργάνωση, τη διεύθυνση και την αποδοτική λειτουργία του Δήμου Τριφυλίας.
Οι Αρχές πάνω στις οποίες θα κινηθούμε είναι : Αφοσίωση στον Δήμο και τους πολίτες του. Ακεραιότητα. Αντικειμενικότητα. Σεβασμός στη νομιμότητα. Διαφάνεια στις όποιες ενέργειές μας
Σε κάθε κίνησή μας ρόλο και λόγο στην λήψη αποφάσεων θα έχουν όλοι οι δημότες, καθώς θέλουμε την ενεργή συμμετοχή τους και αποζητούμε τις τεκμηριωμένες απόψεις τους. Θέλουμε διαφάνεια, συμμετοχικές διαδικασίες και μακροχρόνια προοπτική που θα διασφαλίσουν την ποθητή οικονομική ανάπτυξη, την ποιότητα ζωής με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος. Οι δημοκρατικές διαδικασίες και η “χρηστή διοίκηση” ευδοκιμούν εκεί όπου υπάρχει παιδεία, κοινωνικός πολιτισμός, αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο και εκεί όπου υπάρχει ήθος στην ηγεσία, ενώ οι πολίτες συμμετέχουν ενεργά στον δημόσιο βίο.
Έχοντας συνείδηση της υφιστάμενης οικονομικής δυσπραγίας, που ταλανίζει την Χώρα μας τα τελευταία χρόνια, δεν θα σας υποσχεθούμε “μαγικές λύσεις”, ούτε θα προτείνουμε οικονομικά ανέφικτα έργα και ατελέσφορους στόχους ή θα παρουσιάσουμε μέτρα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της κεντρικής διοίκησης ως δικά μας. Δεσμευόμαστε όμως, ότι θα χρησιμοποιήσουμε τις γνώσεις, τις ικανότητες, καθώς και την απαιτούμενη οργάνωση και μεθοδικότητα, με μοναδικό σκοπό το όφελος του Δήμου Τριφυλίας.»
Μίλησε για το όραμα που έχουν για το Δήμο και τους κύριους άξονες της στρατηγικής τους πάνω στους οποίους θα κινηθούν σημειώνοντας «Το Όραμά μας για το Δήμο είναι: Η Δημιουργία ενός σύγχρονου, λειτουργικού, φιλικού και συμμετοχικού Δήμου, κέντρο οικονομικής ανάπτυξης, συνεργασιών και πολιτισμού, ο οποίος θα σέβεται και θα αναδεικνύει το φυσικό περιβάλλον και το πολιτιστικό κεφάλαιο της περιοχής.



Οι κύριοι άξονες της στρατηγικής μας πάνω στους οποίους θα κινηθούμε, είναι:

Η Βελτίωση της διοικητικής ικανότητας, η χρηστή διακυβέρνηση του Δήμου, η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, ο σεβασμός στον πολίτη και η εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας. Η Ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας, ευημερίας, ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας των δημοτών. Η Προώθηση της κοινωνικής πολιτικής, της παιδείας, της υγείας του πολιτισμού, του αθλητισμού και η αναζωογόνηση των υποβαθμισμένων δημοτικών και κοινοτικών περιοχών.
Ο Σεβασμός και η ανάδειξη του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής.
Πέρα από το αναλυτικό επιχειρησιακό σχέδιο έχουμε εκπονήσει, και επιμέρους σχέδια για κάθε Δημοτική Ενότητα (Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Τρυπίλης και Φιλιατρών).»
Ασκώντας κριτική για την απερχόμενη δημοτική αρχή τόνισε «Η απερχόμενη δημοτική αρχή αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Αποδείχθηκε ολίγιστη. Η καθημερινότητα έχει αφεθεί στην τύχη της και, όπως έχω πει πολλές φορές στα δημοτικά συμβούλια, ο Δήμος Τριφυλίας λειτουργεί στον «αυτόματο πιλότο». Δεν υπάρχει συντονισμός, δεν υπάρχει έλεγχος και κάνει ο κάθε ένας ό, τι θέλει. Η αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων είναι η χειρότερη από όλες τις προηγούμενες δημοτικές περιόδους. Ανακύκλωση δεν γίνεται στον Δήμο μας και οι λίγοι υπάρχοντες κάδοι ανακύκλωσης είναι για να μπερδεύουν τους επισκέπτες μας ότι γίνεται ανακύκλωση, αλλά και αυτοί σύντομα διαπιστώνουν ότι και σε αυτούς τους κάδους ρίχνονται σύμμικτα απορρίμματα. Ο Δήμος Τριφυλίας έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο.
Η αγροτική οδοποιία είναι σε άθλια κατάσταση και πολλές φορές οι συμπολίτες μας προσπαθούν με τα δικά τους μέσα να βελτιώσουν την κατάσταση για να μπορούν να μεταβαίνουν στα σπίτια τους και να καλλιεργούν τα κτήματά τους.
Τα μηχανήματα και τα μέσα του Δήμου έχουν αποδεκατισθεί και παραμένουν ακινητοποιημένα από βλάβες στους όρχους οχημάτων και στα διάφορα συνεργεία, διότι ο Δήμος δεν ανταποκρίνεται στις οικονομικές του υποχρεώσεις. Ο Δήμος χρωστάει παντού.
Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Τριφυλίας ταλαιπωρούνται αδικαιολόγητα από τις συνεχείς διακοπές νερού και δαπανούν ένα σημαντικό ποσό καταναλώνοντας εμφιαλωμένο νερό διότι δε γνωρίζουν εάν είναι κατάλληλο ή ακατάλληλο για πόση και μαγείρεμα.
Οι περισσότεροι επαγγελματίες της Τριφυλίας δεν επιθυμούν συναλλαγές με το Δήμο, διότι έχει αποδείξει ότι είναι αναξιόπιστος και με υπόδειξή του, πολλές φορές προσπαθούν να διεκδικήσουν την πληρωμή τους μέσω δικαστικών αποφάσεων.
Διαπιστώθηκε ότι έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό οι πελατειακές σχέσεις και οι εξυπηρετήσεις ημετέρων ψηφοφόρων των αιρετών της δημοτικής αρχής, σε δημοτικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο.
Η συνεργασία του Δημάρχου και των αρμόδιων αντιδημάρχων με τα τοπικά συμβούλια ήταν και είναι ανύπαρκτη. Και εννοείται φυσικά ότι δεν υπήρχε καμία συνεργασία για θέματα καθημερινότητας ή σύνταξης του τεχνικού προγράμματος, όπως πολλές φορές έχω καταγγείλει στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.
Κατά τη διάρκεια της παρούσας Δημοτικής περιόδου έγιναν αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις αμφιβόλου ποιότητας και με υψηλό κόστος παρεχόμενων υπηρεσιών. (Όπως ο μύθος της Γριάς από το Διαλισκάρι και το χιόνι στις πλατείες τα Χριστούγεννα).»
Αναφέρθηκε ακόμη στο ρόλο τους ως αντιπολίτευση λέγοντας «Εμείς ως παράταξη κάναμε εποικοδομητική αντιπολίτευση χωρίς φανφάρες και λαϊκισμό. Πάντοτε καταθέταμε προτάσεις υλοποιήσιμες και κοστολογημένες, τις οποίες φυσικά δεν λάμβανε υπόψη της η δημοτική αρχή ή κάποιες τις αποδέχθηκε μερικώς μετά από 3 χρόνια.»
Τόνισε επίσης ότι επέλεξαν συνειδητά να μην εμπλακούν στην εκλογή των Τοπικών Συμβουλίων. Λέγοντας « πιστεύουμε στην ανεξαρτησία του θεσμού, και στην ακηδεμόνευτη πορεία τους. Δεν είμαστε εμείς που θα κατευθύνουμε και θα υποκαταστήσουμε κανέναν. Είμαστε εμείς που θα συνεργαστούμε δημιουργικά την επόμενη ημέρα των εκλογών, με όλα τα εκλεγμένα Τοπικά Συμβούλια με μόνο κίνητρο την πρόοδο και την ευημερία της Τριφυλίας και των Τοπικών της Κοινοτήτων.»
Κλείνοντας ανάφερε «Εμείς σας προτείνουμε ένα πρόγραμμα με όραμα και προοπτικές ανάπτυξης. Εμείς σας προτείνουμε έναν συνδυασμό που βγήκε από τον λαό και όχι από τα «κομματικά μαγειρεία».Η «Τριφυλία Αλλάζει», είναι ο συνδυασμός της ένωσης και της συνεργασίας. Η «Τριφυλία Αλλάζει» είναι ο συνδυασμός των ενεργών πολιτών. Είναι ο συνδυασμός της πρωτοπορίας και της δράσης. Είναι ο συνδυασμός της Ανανέωσης».

Αναλυτικά τα ονόματα του συνδυασμού:

ΔΕ Αετού

Γιαννόπουλος Θεόδωρος
Γεννήθηκε στην Αθήνα ενώ κατάγεται από Κοπανάκι Τριφυλίας όπου έχει ζήσει αρκετά από τα παιδικά του χρόνια .Εδώ και αρκετά χρόνια ζει στην Καλαμάτα όπου και εργάζεται στην "ΣΚΟΣ ΑΣΕ" ως υπάλληλος.

Κουτρουμπής Αλέξανδρος
Γεννήθηκε μεγάλωσε και μένει μόνιμα στο Κοπανάκι Τριφυλίας. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως επιχειρηματίας σε σχέση με ξυλουργικές εργασίες και κατασκευές. Υπήρξε εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας την περίοδο 2014-2019

Τασιόπουλος Δημήτριος
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κοπανάκι Τριφυλίας . Ασχολείται κυρίως αγροτικές καλλιέργειες ενώ κατά καιρούς εργάζεται και ως ιδιωτικός υπάλληλος.

ΔΕ Αυλώνος
Γαλάνης Σωτήριος
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Καλό Νερό Τριφυλίας .Έχει δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά ως αρτοποιός, ως ναυτικός και τελευταία ως αγρότης

Λιακάκης Δημήτριος
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σιδηρόκαστρο όπου και δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως επιχειρηματίας

Μιχαλόπουλος Δημήτριος
Γεννήθηκε στο Καλό Νερό και διαμένει μόνιμα στην Κυπαρισσία όπου και εργάζεται ως ηλεκτρολόγος ενώ ταυτόχρονα διατηρεί επιχείρηση ενοικιαζόμενων δωματίων στο Καλό Νερό. Είναι μέλος της ένωσης ξενοδόχων Τριφυλίας.

ΔΕ Γαργαλιάνων

Αδρακτάς Αναστάσιος
Γεννήθηκε στην Κυπαρισσία και διαμένει μόνιμα στην Μαραθούπολη Τριφυλίας. Έχει πενταετή θητεία ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Τριφυλίας. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Α’ βαθμιας σχολικής επιτροπής και πρόεδρος του συνδέσμου ύδρευσης "Τέλος Άγρας"

Αναζίκος Νικόλαος
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στους Γαργαλιάνους όπου και δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως ελεύθερος επαγγελματίας τα τελευταία 20 χρόνια

Ανδρινοπούλου-Καμπύλη Μαγδαληνή
Γεννήθηκε μεγάλωσε και διαμένει μόνιμα στους Γαργαλιάνους. Υπήρξε εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος του πρώην δήμου Γαργαλιάνων όπου και έχει διατελέσει αντιδήμαρχος και πρόεδρος της σχολικής επιτροπής.

Αντωνόπουλος Δημήτριος
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βάλτα. και είναι εν ενεργεία πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλτας. Στο παρελθόν έχει θητεύσει ως πρόεδρος της κοινότητας Βάλτας.

Κουνάβης Πολυχρόνης
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στους Γαργαλιάνους και έχει τετραετή θητεία ως δημοτικός σύμβουλος του πρώην Δήμου Γαργαλιάνων. Έχει διατελέσει γραμματέας του κυνηγετικού συλλόγου Γαργαλιάνων και της ποδοσφαιρικής ομάδας Τέλος Άγρας καθώς και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γαργαλιάνων για αρκετά χρόνια. Εργάζεται ως υπάλληλος στο Δασαρχείο, στη θέση του δασονομείου Γαργαλιάνων.

Κωνσταντόπουλος Διονύσιος
Γεννήθηκε στη Αθήνα και μεγάλωσε στους Γαργαλιάνους όπου και δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας από το 1997. Έχει διατελέσει πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γαργαλιάνων.

Παναγόπουλος Βασίλειος-Ακης
Γενήθηκε στους Γαργαλιανους και εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος. Είναι μέλος της ποδοσφαιρικής ένωσης του Τέλου Άγρα.

Πανταζοπούλου - Βενετσανάκου Καίτη
Γεννήθηκε στα Φιλιατρά, μεγάλωσε στην Αθήνα και από 1997 κατοικεί στους Γαργαλιάνους, όπου και εργάζεται ως καθηγήτρια αγγλικών. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του πολιτιστικού συλλόγου της Βάλτας στον οποίο έχει διατελέσει και γραμματέας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σκιαδάς Γιώργος
Είναι από τους Γαργαλιάνους και είναι απόφοιτος της Βιομηχανικής σχολής του πανεπιστημίου Πειραιά. Εργάζεται ως υπάλληλος της ΔΕΗ στο κατάστημα των Φιλιατρών.

Σπυρόγιαννη – Ντεμερούκα Γεωργία
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Χώρα. Μετά τον γάμο της το 1999 κατοικεί στους Γαργαλιάνους όπου και δραστηριοποιείται ως εν ενεργεία μέλος του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων και μέλος του διοικητικού συμβουλίου των συλλόγων γονέων του 1ου δημοτικού σχολείου, του 2ου Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων και του Γυμνασίου Γαργαλιάνων.

Χούλιας Ρήγας
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στους Γαργαλιάνους και είναι συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος. Κατά την διάρκεια της εργασίας του είχε διατελέσει διευθυντής καταστημάτων ALPHA BANK του νομού Μεσσηνίας

Χρονόπουλος Δημήτριος
Γεννήθηκε στον Πύργο Τριφυλίας και είναι απόστρατος αξιωματικός του Στρατού.

Δ.Ε. Κυπαρισσίας

Βασιλόπουλος Ιωάννης
Κατάγεται από τον Σελλά και διαμένει μόνιμα στην Κυπαρισσία. Είναι απόστρατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας. Έχει διατελέσει πρόεδρος της πρώην κοινότητας Τριπύλης και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος
του Δήμου Τριφυλίας.

Βλάμη Χριστίνα
Είναι εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης..Απόφοιτη τμήματος θεατρικών σπουδών της Φιλοσοφικής σχολής του Παν/μίου Αθηνών. Εργάζεται ως δασκάλα σε σχολεία της Κυπαρισσίας και των Φιλιατρών ενώ στο παρελθόν έχει διδάξει αγγλικά, έχει εργαστεί στο Μουσείο Μπενάκη και ως διερμηνέας σε διεθνείς διασκέψεις θεάτρου.

Ματιάδη-Γιαννοπούλου Νικολέτα
Είναι απόφοιτη του τμήματος Τεχνολογίας-γεωπονίας του ΑΤΕΙ Φλώρινας.

Παπανικολάου Ιωάννης
Απόστρατος αξιωματικός/σύμβουλος πληροφορικής. Υπηρέτησε σε διοικητικές, επιτελικές θέσεις με εξειδίκευση στην πληροφορική. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στην πληροφορική και τη διοίκηση επιχειρήσεων. Μέλος της Ένωσης Επιστημόνων Πληροφορικής Ελλάδος
και του Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν ως σύμβουλος αρχιτεκτονικής πληροφοριακών συστημάτων και προσομοιώσεων σε μεγάλο διεθνή οργανισμό.

Παπαδοπούλου-Δράκου Μαρία
Γεννήθηκε μεγάλωσε και διαμένει μόνιμα στην Κυπαρίσσια. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στο Γυμνάσιο Φιλιατρών.


ΔΕ Φιλιατρών

Καλογερόπουλος Σωτήριος του Χαράλαμπους
Γεννήθηκε στην Κυπαρισσία και μεγάλωσε στην Χριστιανούπολη. Είναι μόνιμος κάτοικος Φιλιατρών και εργάζεται ως αγρότης και αυτοκινητιστής.

Παπαγεωργίου-Ρούσση Ευανθία
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Φιλιατρά. Είναι απόφοιτος ΑΤΕΙ Βιολογικής Γεωργίας και εργάζεται ως διοικητικός υπάλληλος στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας. Έχει εκλεγεί και θητεύσει ως τοπικής σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας των Φιλιατρών του Δήμου Τριφυλίας.

Μπακολιά Πετρούλα
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα και μένει μόνιμα στους Γαργαλιάνους. Έχει πτυχίο νοσηλευτικής και λογιστικής και εργάζεται ως μόνιμος υπάλληλος στο Κέντρο υγείας Φιλιατρών.

Σουρέτης Παρασκευάς
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Φιλιατρά. Εργάστηκε ως αστυνομικός στον υγειονομικό τομέα της Αστυνομίας ενώ ταυτόχρονα δραστηριοποιήθηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας. Μετά από την συνταξιοδότησή του από την Αστυνομία συνέχισε να εργάζεται μέχρι και σήμερα ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Παπαχριστοφόρου Σωτήριος
Γεννήθηκε, μεγάλωσε και διαμένει μόνιμα στα Φιλιατρά. Είναι συνταξιούχος υπάλληλος την Εφορίας.

Στασινόπουλος Ιωάννης
Γεννήθηκε, μεγάλωσε και διαμένει μόνιμα στα Φιλιατρά. Εργάζεται στον οργανισμό εγγείων βελτιώσεων ως γραμματέας. Από το 1990 και μετά δραστηριοποιείται ως μέλος διοικητικών συμβουλίων σε διάφορους φορείς την πόλης των Φιλιατρών . eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα