Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Ληστές στη Θουρία «σήκωσαν» συντάξεις όταν έφθασε η χρηματαποστολή με 115.000 ευρώ

Με τα 115.000 ευρώ για τις συντάξεις που θα μοίραζε χθες το Ταχυδρομείο της Θουρίας έφυγαν οι τρεις ληστές οι οποίοι χθες μετά τις 7 το πρωί έσπασαν με κλωτσιές την πόρτα του καταστήματος και απείλησαν με πιστόλι τους υπαλλήλους, για να τους παραδώσουν τα λεφτά της χρηματαποστολής που είχε φτάσει λίγο νωρίτερα.
Μέσα στο ταχυδρομικό γραφείο υπήρχαν εκείνη την ώρα τρεις υπάλληλοι οι οποίοι ετοιμάζονταν να βάλουν τα λεφτά στο χρηματοκιβώτιο. Οι ληστές με τα πρόσωπα καλυμμένα ώστε να φαίνονται μόνο τα μάτια τους, φορώντας γάντια και σκούρα παλιά ρούχα, άρχισαν να φωνάζουν “Ληστεία! Πέστε κάτω!”, ενώ με την απειλή του πιστολιού τούς υποχρέωσαν να ξαπλώσουν στο πάτωμα και σκυμμένοι από πάνω τους ζητούσαν επίμονα να τους πουν “πού είναι τα λεφτά”.
Οι τρεις άνδρες έμειναν όχι περισσότερο από δύο λεπτά μέσα στο ταχυδρομικό κατάστημα, κι αφού άρπαξαν το σάκο διέφυγαν με ένα κόκκινο Toyota IQ το οποίο είχε κλαπεί την περασμένη Πέμπτη 21 του μήνα από την Αθήνα. Σε έναν παράδρομο προς

Μικρομάνη, κοντά στη γέφυρα του αυτοκινητόδρομου, το εγκατέλειψαν και επιβιβάστηκαν σε άλλο αυτοκίνητο. Πριν φύγουν, έβαλαν φωτιά στο Toyota και κάηκε ολοσχερώς. Εν τω μεταξύ, οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν ειδοποιηθεί γιατί υπάλληλος χτύπησε το μπουτόν συναγερμού του ταχυδρομικού γραφείου και γρήγορα οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να ψάχνουν στην περιοχή, κι έτσι βρήκαν και το καμένο αυτοκίνητο. Μέχρι χθες δεν υπήρχαν πάντως ξεκάθαρες ενδείξεις για το αν υπήρχε και 4ος συνεργός, ο οποίος τους περίμενε με το άλλο αυτοκίνητο για να διαφύγουν όλοι μαζί.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι ληστές φαίνεται να είχαν μελετήσει καλά το σχέδιό τους. Εκλεψαν από την Αττική την προηγούμενη εβδομάδα -και το έκαψαν μετά- το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για να γίνει η ληστεία. Επέλεξαν ένα ταχυδρομικό γραφείο το οποίο βρίσκεται πάνω στην παλιά εθνική για Αθήνα, ώστε γρήγορα να απομακρυνθούν από το σημείο. Επίσης, γνώριζαν για την χρηματαποστολή και επέλεξαν μια ώρα που το κατάστημα δεν είχε ανοίξει και δεν είχαν ξεκινήσει οι συναλλαγές με το κοινό, σπάζοντας την πόρτα και αιφνιδιάζοντας τους υπαλλήλους.
Πάντως άμεση και οργανωμένη ήταν και η αντίδραση της Αστυνομίας, που διασκόρπισε δυνάμεις και έψαξε σε σημεία από τα οποία πιθανώς θα μπορούσαν να περάσουν οι ληστές, έχοντας μάλιστα ελάχιστα στοιχεία. Οι έρευνες, στις οποίες προΐσταται η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα