Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Κλείνουν ραντεβού για να προλάβουν την προθεσμία του Κτηματολογίου, που λήγει την Παρασκευή

Λήγει αύριο Παρασκευή η προθεσμία έγκαιρης υποβολής δηλώσεων ατομικής ιδιοκτησίας σε 13 περιφερειακές ενότητες της χώρας, ανάμεσά τους και η Μεσσηνία.
Οσοι πολίτες προσέλθουν εγκαίρως στα κατά τόπους γραφεία κτηματογράφησης θα λάβουν “βεβαίωση εμπρόθεσμης προσέλευσης”, προκειμένου να ολοκληρώσουν την υποβολή της δήλωσής τους σε μεταγενέστερο χρόνο με ραντεβού.
Σύμφωνα με ενημέρωση από την “Ελληνικό Κτηματολόγιο” ήδη η συλλογή δηλώσεων έχει ξεπεράσει τις 700.000 για τις περιοχές που η προθεσμία τελειώνει αύριο. Οσοι πολίτες δεν έχουν σπεύσει να δηλώσουν την ατομική τους ιδιοκτησία “καλούνται να το πράξουν άμεσα και εντός των χρονοδιαγραμμάτων και χωρίς την ενεργοποίηση, μέχρι σήμερα, των προβλεπόμενων προστίμων για όσους προσέλθουν εγκαίρως”.
Συμπληρωματικά: “Καθυστέρηση των πολιτών στις δηλώσεις δεν σημαίνει αυτόματη απώλεια της περιουσίας τους. Συνεπάγεται ωστόσο αδυναμία αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας, αδυναμία μεταβίβασης ακινήτων και αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος,

ενδεχομένως δικαστικές περιπέτειες, καθώς και αυξημένο κόστος λόγω της μελλοντικής ενεργοποίησης των προστίμων”.
Η παραπάνω διαδικασία, εκτός της Μεσσηνίας, ισχύει και για τις ακόλουθες περιοχές: Καστοριά, Φλώρινα, Εύβοια, Αχαΐα, Λακωνία, Αργολίδα, Κορινθία, Σάμο, Χίο, Ικαρία και το υπόλοιπο της Μαγνησίας και των Σποράδων.
Διευκολύνσεις πολιτών
- Οι πολίτες μπορούν να λάβουν από τα κατά τόπους γραφεία κτηματογράφησης «βεβαίωση εμπρόθεσμης προσέλευσης», προκειμένου να ολοκληρώσουν την υποβολή της δήλωσής τους σε μεταγενέστερο χρόνο με ραντεβού.
- Η διαδικασία αυτή δεν παρουσιάζει καθυστερήσεις ούτε αναμονή για τους πολίτες.
- Παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες από τους αναδόχους στα γραφεία κτηματογράφησης από εξειδικευμένους δικηγόρους και τοπογράφους σχετικά με τη διαδικασία υποβολής δήλωσης, τα απαραίτητα έντυπα, έγγραφα, εντοπισμό, κ.λπ.
- Υπάρχει η δυνατότητα χρήσης δωρεάν υπηρεσίας για τον εντοπισμό και την οριοθέτηση ακινήτου με χρήση εφαρμογής μέσω κινητού τηλεφώνου.
- Παρέχεται η δυνατότητα πληρωμής του παγίου τέλους με δόσεις μέσω της χρήσης πιστωτικής κάρτας.
* Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την “Ελληνικό Κτηματολόγιο” καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο 210 6505600 ή στον τετραψήφιο αριθμό 1015, είτε να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα