Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Κοινωνικό Μέρισμα: Πότε θα ανακοινωθεί -Σε ποιους θα χορηγηθεί

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθεί το ύψος του κοινωνικού μερίσματος, όπως επίσης και οι δικαιούχοι.
Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ, οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος σε πρώτη φάση επιλογής είναι οι άνεργοι και ακολουθούν οι υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες.
«Η βούληση μας είναι να μειώσουμε φόρους σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις», είπε ο κ. Σταϊκούρας προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση στοχεύει στη μείωση φόρων.
Προανήγγειλε, επίσης, ότι πριν από το 2021 θα αρχίσει η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης του ΕΝΦΙΑ.
Ξεκαθάρισε δε ότι από το 2020 ότι δεν θα μπει ΕΝΦΙΑ στα χωράφια.
Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε, μάλιστα, ότι το εισόδημα των πολιτών το 2020 θα είναι

μεγαλύτερο από το 2019.
Ο υπουργός κάλεσε επίσης τους πολίτες να ρυθμίσουν άμεσα τα δάνεια πρώτης κατοικίας, καθώς, όπως είπε, δεν θα υπάρχει νέα παράταση για τη ρύθμιση των δανείων.
Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι επόμενη μείωση του ΕΝΦΙΑ και της εισφοράς αλληλεγγύης θα γίνει όσο υπάρχει δημοσιονομικός χώρος.
Στη συνέχεια τόνισε ότι δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στους φόρους.
Αποκάλυψε, επίσης, ότι εντός του 2020 θα ζητηθεί μείωση των πλεονασμάτων, εξέλιξη που θα δημιουργήσει νέο δημοσιονομικό χώρο επ’ ωφελεία των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα