Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Συνάντηση Νίκα Βορίδη: Στο… τραπέζι τα έργα για τη γεωργία στην Περιφέρεια

Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και στελέχη του υπουργείου συναντήθηκε στην Αθήνα χθες το πρωί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, προκειμένου να εξεταστούν ενδελεχώς όλα τα θέματα που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα στην Περιφέρεια.
Έμφαση από την πλευρά της Περιφέρειας, όπως σημείωσε ο Π. Νίκας -μαζί με τον οποίον, στην εν λόγω συνάντηση, συμμετείχαν και οι 5 χωρικοί αντιπεριφερειάρχες- δόθηκε στα αρδευτικά έργα και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες. Στον υπουργό επιδόθηκε συγκεντρωτικός πίνακας με όλα τα αναγκαία έργα, στον οποίον περιγράφεται το στάδιο που βρίσκεται το καθένα:
"Έγινε μεγάλη προσπάθεια για να καταρτιστεί ο συγκεντρωτικός πίνακας των έργων, ο οποίος και έχει κοινοποιηθεί ήδη προς όλους τους βουλευτές και τους αντιπεριφερειάρχες” σημείωσε ο περιφερειάρχης, τονίζοντας ότι σκοπός της συνάντησης ήταν “να υπάρξει ο απόλυτος συντονισμός και η πληροφόρηση ως προς την πορεία και το στάδιο όλων των έργων καθώς και να διαπιστωθεί πού υπάρχουν προβλήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν”.
“Υπήρξε πλήρης ακτινογράφηση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και των μελετών και αναφέρομαι, ειδικότερα, στα φράγματα του Ασωπού και του Δόξα, την λιμνοδεξαμενή στο Ξυλόκαστρο και το αρδευτικό της Στυμφαλίας (στην Κορινθία), στο έργο του Ανάβαλου (στην Αργολίδα), στο μεγάλο έργο στη λίμνη Τάκα (στην Αρκαδία), στα φράγματα στον Φιλιατρινό και τον Μιναγιώτικο, όπως επίσης στο Τρίκορφο και στη Θουρία (στη Μεσσηνία), στο φράγμα της Κελεφίνας (στη Λακωνία), καθώς και τα δίκτυα του ΓΟΕΒ Παμίσου (στη Μεσσηνία)” επισήμανε ο περιφερειάρχης.
Στη συνάντηση του περιφερειάρχη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης εξετάστηκαν, επίσης, και τα θέματα των ΓΟΕΒ και των ΤΟΕΒ.
Ακολουθεί ο συγκεντρωτικός πίνακας των έργων που επιδόθηκε στον υπουργό:
Ενημερωτικό υπόμνημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα