Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Επίσημη σιωπή αλλά "επιμένουν" οι πληροφορίες για μετανάστες στη Μεσσηνία


Μπορεί να αποτελεί κοινό μυστικό ότι η Μεσσηνία είναι ένας από τους νομούς της χώρας που πρόκειται να δεχθεί μετανάστες, αλλά σε λεκτικό επίπεδο κανείς από τους αρμόδιους τοπικούς φορείς δεν το επιβεβαιώνει.
Χθες, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, σε ερώτηση του "Θ", σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση, ενώ το ίδιο έγινε και με το δήμαρχο Καλαμάτας προχθές, σε ανάλογη περίπτωση.
Από την άλλη πλευρά, με χθεσινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Τα ΝΕΑ σημειώνει ότι μεταξύ των περιοχών που θα δημιουργηθούν ανοικτές και ελεγχόμενες δομές είναι και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.Μάλιστα, κατά πληροφορίες της εφημερίδας, η προετοιμασία και μια πρώτη επιλογή περιοχών γίνεται με συγκεκριμένα σενάρια και κριτήρια: "αναλογικότητα" στους νομούς και "προτίμηση βιομηχανικών χώρων ή ΒΙΠΕ που έχουν εγκαταλειφθεί" και ως υποδομές (με εγκαταστάσεις ύδρευσης, ηλεκτροφωτισμού) είναι αυτές που προκρίνονται ως καταλληλότερες.
Αν και το Μαξίμου "βολιδοσκοπεί" όλες τις Περιφέρειες. έγκυρες πηγές αναφέρονται συγκεκριμένα και στην Πελοπόννησο, υπονοώντας έτσι ότι για την περιοχή μας ο διάλογος έχει μπει στα βαθιά.
Πάντως, αν εξαιρέσουμε την Κορινθία που ήδη φιλοξενεί μετανάστες, την Αρκαδία και την Αργολίδα που είναι διοικητικά κέντρα, οι νομοί που απομένουν είναι η Μεσσηνία και η Λακωνία.
Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε ότι δε θα αργήσει η μέρα που θα ανακοινωθούν οι οριστικές επιλογές…
Α.Π.tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα