Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Μεσσηνία: Αστυνομική σιγή για τη ληστεία στη Θουρία


Ουδέν νεώτερον από τις έρευνες της Ασφάλειας Καλαμάτας για την ένοπλη ληστεία με λεία 115.000 ευρώ από τρεις δράστες με καλυμμένα πρόσωπα και γάντια στα χέρια, το πρωί της Τρίτης στο Ταχυδρομείο της Θουρίας.
Από την πλευρά των αστυνομικών αρχών έχει επιβληθεί σιγή ασυρμάτου, ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούν να συγκεντρώσουν στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών, αλλά όπως μας επεσήμαναν δεν είναι εύκολο. Ενα αυτοκίνητο που οι ληστές χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν και το οποίο είχε κλαπεί από την Αθήνα, το έκαψαν –οπότε διερευνάται το αν έφυγαν εκτός Μεσσηνίας, αλλά και με τι μέσο. Επίσης, δεν φαίνεται να διαπιστώνεται από τις μαρτυρίες ότι υπήρχε και 4ος συνεργός, ο οποίος περίμενε έξω από το ταχυδρομικό γραφείο ή στον παράδρομο προς Μικρομάνη, όπου βρέθηκε το διθέσιο καμένο Toyota IQ των ληστών. Χωρίς λέξη, που να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει κάποια πρόοδο για την σύλληψη των άγνωστων δραστών ή τυχόν συνεργών τους, η μόνη εκτίμηση που μπορεί να γίνει είναι πως, από τον τόπο της ληστείας τουλάχιστον, τα ευρήματα δύσκολα θα βοηθήσουν στον εντοπισμό της ταυτότητας των τριών, ελλείψει καμερών καταγραφής όχι μόνο στο κατάστημα των ΕΛΤΑ, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Οπότε, συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι, είτε οι αστυνομικές έρευνες βρίσκονται στο σκοτάδι, είτε για λόγους τακτικής οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Μεσσηνίας δεν θέλουν να γνωρίζουν οι ληστές τα ενδεχόμενα που εξετάζονται, με την ελπίδα να κάνουν κάποιο λάθος και να αποκαλυφθούν.
Αξίζει να επισημάνουμε όπως και στο χθεσινό ρεπορτάζ για τη ληστεία, ότι οι δράστες φαίνεται να είχαν μελετήσει καλά το σχέδιό τους, ενώ φρόντισαν να σβήσουν τα ίχνη τους, χρησιμοποιώντας ένα κλεμμένο από άλλη περιοχή αυτοκίνητο και βάζοντάς του μετά φωτιά. Επίσης, επέλεξαν ένα ταχυδρομικό γραφείο το οποίο βρίσκεται πάνω στην παλιά εθνική για Αθήνα, ώστε γρήγορα να απομακρυνθούν από το σημείο και γνώριζαν για τη χρηματαποστολή με τις συντάξεις. Επιπλέον, για να μην υπάρχουν μαρτυρίες που θα μπορούσε να αξιοποιήσει η Αστυνομία, επέλεξαν να σπάσουν την πόρτα και να αιφνιδιάσουν τους υπαλλήλους, την ώρα που το κατάστημα δεν είχε ανοίξει και δεν είχαν ξεκινήσει οι συναλλαγές με το κοινό. eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα