Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Έρχεται «κάρτα θορύβου» για τα μηχανάκια -Πώς θα γίνεται ο έλεγχος

Στην υπουργική απόφαση που προωθεί το υπουργείο για τους χώρους στάθμευσης δικύκλων αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης απαντώντας την Παρασκευή σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή.
Ο ίδιος ανακοίνωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να επανέλθει η κάρτα θορύβου στα δίκυκλα προκειμένου να περιοριστεί η ηχορύπανση.
Κάτι τέτοιο μεταφράζεται σε υποχρέωση ελέγχου του θορύβου, όπως συμβαίνει με τον έλεγχο καυσαερίων. Η ένταση του θορύβου μπορεί να μετριέται στα ΚΤΕΟ είτε στα συνεργεία, με βάση τις τεχνικές προδιαγραφές του οχήματος.
Συμπληρωματικά, όπως αναφέρει το euro2day.gr, επειδή ακριβώς απαιτείται και θεσμικό πλαίσιο το οποίο να περιβάλλει την εφαρμογή του νόμου, «επεξεργαζόμαστε διάταξη που προβλέπει ακόμη και πρόστιμα στα συνεργεία που συνεργούν στην αλλοίωση των

χαρακτηριστικών των οχημάτων.
Είτε αυτή η αλλοίωση αφορά στον θόρυβο, στην αφαίρεση του φίλτρου DPF που κατακρατεί τα επικίνδυνα σωματίδια των οχημάτων ή στην παράνομη επέμβαση στον οδομετρητή των χιλιομέτρων».
Για τους χώρους στάθμευσης μηχανών ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε πως με την απόφαση που προωθεί το υπουργείο «καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες για τη νόμιμη λειτουργία χώρων στάθμευσης δικύκλων δίνοντας λύση σε ένα χρονίζον πρόβλημα που επιβαρύνει σημαντικά την καθημερινότητα χιλιάδων συμπολιτών μας.
Παράλληλα ανοίγει ένα ακόμα επιχειρηματικό πεδίο για επενδύσεις».
Το ενδιαφέρον είναι, πάντως, πως υπάρχει ήδη νομοθετικό πλαίσιο για τους χώρους στάθμευσης δικύκλων που δεν είναι λειτουργικό και συνεπώς δεν αξιοποιείται επειδή ουδέποτε εκδόθηκε η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση!
Οπως είπε ο κ. Κεφαλογιάννης «εδώ και 16 χρόνια και συγκεκριμένα με το άρθρο 23, παράγραφος 3 του ν. 3185/2003 (Α΄ 229) προβλέπεται η έκδοση Κ.Υ.Α. των Υπουργών Υποδομών και Μεταφορών και Περιβάλλοντος για τον καθορισμό των αρμοδίων οργάνων, των όρων και προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας των σταθμών μοτοσυκλετών και μοτοποδηλάτων.
Σε αυτήν απόφαση καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες για τη νόμιμη λειτουργία χώρων στάθμευσης δικύκλων. Αρμόδιες Υπηρεσίες για τον έλεγχο των απαιτούμενων δικαιολογητικών και την έκδοση της Βεβαίωσης Νόμιμης Λειτουργίας θα είναι οι Διευθύνσεις Μεταφορών των κατά τόπους Περιφερειών». aftodioikisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα