Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Μόνο 30% η απορρόφηση πόρων του ΠΕΠ Πελοποννήσου


Η απορρόφηση πόρων του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Πρόγραμματος (ΠΕΠ) είναι 30% και η Περιφέρεια Πελοπόννησου αναζητά λύσεις για να την αυξήσει προωθώντας μεγάλα έργα.
Αυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της Περιφέρειας για τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθές στην Τρίπολη σχετικά με την πορεία του ΠΕΠ Πελοποννήσου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας:
«Στην εν λόγω σύσκεψη, με τα στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΥΔΕΠ) Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και το σύνολο των τεχνικών συμβούλων, εξετάστηκε η μέχρι τώρα πορεία του ΠΕΠ η οποία -όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης- κρίθηκε ότι είναι μέτρια και αναζητήθηκαν λύσεις ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες (και των πληρωμών) προκειμένου να αυξηθεί η απορροφητικότητα, που τώρα βρίσκεται περίπου στο 30%.Κατά την σύσκεψη αποφασίστηκε να μην δοθούν πλέον άλλες παρατάσεις στις προσκλήσεις που ήδη “τρέχουν”, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ότι μία από τις βασικές αιτίες των καθυστερήσεων στο ΠΕΠ είναι η υποστελέχωση των υπηρεσιών.

Διαπιστώθηκε εξ άλλου ότι η Περιφέρεια είναι έτοιμη μελετητικά για να εντάξει, το ερχόμενο φθινόπωρο, τα μεγάλα έργα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται, η επαναλειτουργία του τρένου (15 εκ. ευρώ), το φυσικό αέριο (μόνο για τη ΔΕΔΑ, 20 εκ. ευρώ), κι ακόμα οι δρόμοι Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη, παράκαμψη Κάμπου και Σταυροπηγίου, Σπάρτη – Γύθειο, παράκαμψη Βλαχιώτη, παράκαμψη Λαγκαδίων, σύνδεση Ναυπλίου και Αργους με τον αυτοκινητόδρομο “Μορέας”, καθώς επίσης και το έργο της σημαντικής παρέμβασης στην περιοχή του Ισθμού.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, τέλος, θα ξεκινήσει και η συζήτηση για τις τρεις ΟΧΕ που βρίσκονται σε εξέλιξη, της Μάνης, του Ταϋγέτου και της Κορινθίας».
eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα