Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Έρχονται διορισμοί στα ελληνικά πανεπιστήμια -Πόσες οι θέσεις διοικητικών υπαλλήλων

Στο διορισμό 205 νέων θέσεων μελών ΔΕΠ στα ελληνικά πανεπιστήμια καθώς και 120 διοικητικών υπαλλήλων σε ΑΕΙ μέσα στο 2020, προχωρά το υπουργείο Παιδείας, ενώ είναι προς έγκριση άλλες 200 θέσεις μελών ΔΕΠ. Παράλληλα ξεκινά και η τοποθέτηση μονίμων εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή.
Αυτό ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
«Για πρώτη φορά στα ελληνικά πανεπιστήμια διορίζεται ένας τόσος σημαντικός αριθμός. Η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει έμπρακτα και με συγκεκριμένες πράξεις ότι στηρίζει τα δημόσια πανεπιστήμια και τα δημόσια σχολείο», ανέφερε η κ. Κεραμέως.
Τι προβλέπουν τροπολογίες του υπουργείου Παιδείας
Εν τω μεταξύ, σε νέες ρυθμίσεις προχώρησε το yπουργείο Παιδείας κατά τη συζήτηση, σε δεύτερη ανάγνωση, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής του

νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο:
-Δίνεται η δυνατότητα, η εκκαθάριση των επιμισθίων των αποσπασμένων στο εξωτερικό εκπαιδευτικών και διοικητικών υπαλλήλων καθώς και των συντονιστών εκπαίδευσης, να διενεργείται με μόνη την ηλεκτρονική υποβολή, των σχετικών υπεύθυνων δηλώσεων των συντονιστών και των άλλων σχετικών δικαιολογητικών στις σχετικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας.
Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, παραμένει εντός τεσσάρων μηνών από την ηλεκτρονική υποβολή τους η υποχρέωση αποστολής και εντύπως των δικαιολογητικών τους.
Επίσης, στην ίδια τροπολογία, ρυθμίζεται η διαδικασία μεταθέσεων των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από σχολείο σε σχολείο καθώς και των οριστικών τοποθετήσεων τους σε κενές οργανικές θέσεις για το έτος 2020.
Παράλληλα, περιλαμβάνονται ειδικές ρυθμίσεις σχετικά με τις κατά προτεραιότητα τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών από τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία.
Σύμφωνα με την ίδια τροπολογία:
-Επιτρέπεται η χρήση πόρων από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας για τη χρηματοδότηση του έργου «Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Ηλεκτρονικά Συγγράμματα Κάλλιπος+».
-Διευκρινίζεται ότι τα έσοδα που εισπράττει ο Ε.Λ.Κ.Ε. από τις οφειλές που δημιουργήθηκαν μέχρι τις 31-12-2017 και αφορούν σε άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας καθηγητών και υπηρετούντων λεκτόρων αποτελούν πόρους του Ε.Λ.Κ.Ε. και χρησιμοποιούνται, κατά προτεραιότητα, για την κάλυψη των αναγκών του ΑΕΙ και του Ε.Λ.Κ.Ε. του ΑΕΙ.
-Προσδιορίζονται οι αμοιβές, καθηγητών και υπηρετούντων λεκτόρων πλήρους απασχόλησης που δεν εντάσσονται στο ετήσιο καθαρό εισόδημα καθώς και οι περιπτώσεις εξαίρεσης από την υποχρέωση απόδοσης ποσοστού 70% επί του συνόλου του καθαρού εισοδήματος από την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητα.
-Οι αποφάσεις του Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού σχετικά με τη συγκρότηση επιτροπών πρόσκαιρου χαρακτήρα, για την υποβοήθηση του Οργανισμού στη διενέργεια των εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης, αναρτώνται στο Πρόγραμμα Διαύγεια και δεν δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Επίσης, με άλλη τροπολογία που κατατέθηκε στο ίδιο νομοσχέδιο:
-Παρατείνεται, κατ εξαίρεση, μέχρι τις 30/6/2021 η εκτέλεση των συμβάσεων μεταφοράς μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημοσίων σχολείων, για τις περιπτώσεις των εκκρεμών έως την έναρξη του σχολικού έτους 2020 διαγωνισμών, τους οποίους προκήρυξαν οι περιφέρειες.
-Καταβάλλονται νόμιμα οι δαπάνες μεταφοράς μαθητών δημοσίων σχολείων που πραγματοποιούνται μέχρι και το σχολικό έτος 2020-2021 και μέχρι τη σύναψη της σχετικής σύμβασης μεταφοράς ενώ ορίζεται ότι, το συμβατικό κόστος κάθε δρομολογίου δεν μπορεί να υπερβαίνει τη μέγιστη αποζημίωση που προκύπτει από τη ΚΥΑ.
-Προβλέπεται ότι η κάλυψη των αναγκών των δήμων από την έναρξη του διδακτικού έτους 2020-2021, σχετικά με τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων, πραγματοποιείται εφεξής, με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ίσης διάρκειας με το σχολικό έτος, στην περίπτωση που δεν καλύπτονται από το μόνιμο προσωπικό τους, μετά από έγκριση της Επιτροπής της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 2006.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα