Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

ΟΠΕΚΑ-Επίδομα Παιδιού: Έγινε εκκαθάριση -Τι χρήματα θα μπουν στα ΑΤΜ (ημερομηνία)

Tην Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 καταβάλλονται από τον Οργανισμό τα παρακάτω επιδόματα και παροχές: Επίδομα Παιδιού (Α21), Επίδομα Γέννησης, Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικό Επίδομα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), Επίδομα Στέγασης, Στεγαστική Συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Σύνταξη Υπερηλίκων, Επίδομα Ομογενών, «Συνεισφορά δημοσίου του ν.4605/2019».
Τα χρήματα από τα επιδόματα θα φανούν στα ΑΤΜ, μια ημέρα νωρίτερα, δλδ στις 30/7.
Ειδικότερα για το Επίδομα Παιδιού, πρόκειται για την τρίτη διμηνιαία δόση του 2020 και αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο. Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα «Επίδομα Παιδιού» θα ενεργοποιηθεί και πάλι για την υποβολή νέων αιτήσεων. Το Επίδομα Παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα τα οποία έχουν

δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση.
ΠΡΟΣΟΧΗ για το επίδομα Παιδιού Α21:
Η εκκαθάριση βγήκε. Σε όσους γράφει «αχρεωστήτως καταβληθέντα», σημαίνει προφανώς πως σύμφωνα με τη νέα φορολογική δήλωση ανέβηκε το εισόδημά τους και άλλαξαν κλίμακα. Μέχρι να καλυφτεί η διαφορά μεταξύ των όσων έχων εισπράξει στις προηγούμενες δυο δόσεις και μεταξύ των όσων κανονικά θα έπρεπε να έχουν εισπράξει, ή δεν θα πληρωθούν καθόλου σε αυτήν τη δόση ή θα πληρωθούν λιγότερα.
Αν γράφει «αχρεωστητως καταβληθέντα από προηγούμενα έτη», σημαίνει πως έχετε οφειλές όχι από το 2020 αλλά από προηγούμενες χρονιές. Καλό θα είναι να επικοινωνήσετε με τον ΟΠΕΚΑ για περισσότερες πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα