Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Ιερέας διέκοψε τη λειτουργία επειδή πιστή φορούσε μάσκα - «Δεν θέλω καρναβάλια»

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε σε εκκλησία, στην Κοζάνη, και συγκεκριμένα στην ιερά μονή Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου της Εορδαίας, το πρωί της Κυριακής.
Σύμφωνα με το kozanimedia, ο ιερέας διέκοψε τη λειτουργία και είπε σε 74χρονη γυναίκα, που φορούσε μάσκα προστασίας για τον κορονοϊό (η μοναδική εντός του γεμάτου ιερού ναού), «δεν θέλω καρναβάλια μέσα στην εκκλησία μου».
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η 74χρονη αρνήθηκε να αποχωρήσει, παρά και τη σχετική προτροπή του επιτρόπου, ενώ εντύπωση προκαλεί η στάση των υπόλοιπων πιστών, καθώς δεν υπήρξε καμία αντίδραση στα απίστευτα λεγόμενα του συγκεκριμένου ιερέα.
Nα σημειωθεί πως η συγκεκριμένη μονή έχει εδώ και χρόνια «αποσχιστεί» από τη Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, με τους εκεί μοναχούς να χαρακτηρίζονται

ως "φανατικοί αντιπατριαρχικοί”.
Η κόρη της 74χρονης, Στεργιανή Γάκη, με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook ανέφερε χαρακτηριστικά για το περιστατικό:
«Σε αυτόν λοιπόν τον «ιερέα» που με περισσή αγένεια και αλαζονεία αποκάλεσε καρναβάλι την 74χρονη μητέρα μου επειδή επέλεξε ούσα σκεπτόμενη και υπεύθυνη, να φορά μάσκα στην σημερινή λειτουργία, ας του πει κάποιος πως τον πληρώνω και εγώ δουλεύοντας κοπιωδώς και αποδίδοντας με συνέπεια τις φορολογικές μου υποχρεώσεις και υπάρχει εκεί για να μεταλαμπαδεύσει την αγάπη του Θεού στις ψυχές και στις ζωές μας. Και πείτε του επίσης πως ο οίκος του Θεού από τον οποίον έδιωξε σήμερα την μητέρα μου, είναι χώρος που ψυχές, μυαλά και χαρακτήρες σαν τον δικό του δεν θα έπρεπε να πλησιάζουν….μόνο ντροπή και θλίψη… μεσαίωνας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα