Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Μητσοτάκης: Τα αναδρομικά θα δοθούν εφάπαξ σε όλους τους συνταξιούχους

Η ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Βουλή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών «Φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας».
Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη διαφορετική εικόνα που επικρατεί σήμερα στη Βουλή, καθώς όλοι φορούν μάσκα.
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη το προεδρείο για την απόφαση:
«Η απόφασή σας να επιβάλλετε τη χρήση μάσκας και εντός κοινοβουλίου είναι ιατρικώς σωστή και συμβολικά επιβεβλημένη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής και απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Σώματος.
«Βρισκόμαστε στη φάση διαχείρισης αυτού που κάποιοι αποκαλούν β’ κύμα πανδημίας στην Ευρώπη, εδώ δεν έχει κάνει την εμφάνισή του. Απαραίτητο είναι να τηρούμε τις συμβουλές των γιατρών και να φορούμε τη μάσκα όπου είναι υποχρεωτική. Εμείς έχουμε την υποχρέωση εδώ στο κοινοβούλιο πρώτοι να δίνουμε το καλό παράδειγμα», τόνισε ο

πρωθυπουργός.
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ
Εφάπαξ θα δοθούν τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους, όπως γνωστοποίησε κατά την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Από το Βήμα αυτό δηλώνω σήμερα ότι η κυβέρνηση θα καταβάλλει εφάπαξ πλήρως και σε όλους τους συνταξιούχους της χώρας μέσα στο 2020».
ΙΣΤΟΡΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως «σήμερα είναι η πρώτη μου παρουσία στη Βουλή μετά την ιστορική απόφαση των Βρυξελλών για τη σύσταση του Ταμείου Ανάκαμψης. Την αντίδραση της Ευρώπης στις συνέπειες του κορωνοϊού και την απάντησή της σε όσους έσπευσαν να αμφισβητήσουν τη δύναμή της να ξεπερνά διαφορές.
Το αποτέλεσμα αυτή της 4ήμερης Συνόδου Κορυφής είχαν ένα νικητή: την ενωμένη και αλληλέγγυα Ευρώπη».
«Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ»
«Η Ελλάδα είναι από τις κερδισμένες χώρες της συμφωνίας. Εάν προσθέσουμε και τους πόρους του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου (η συμφωνία για την Ελλάδα) μεταφράζεται σε 72 δισ.», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Προσέθεσε δε τα εξής:
«Να θυμίσω ότι υπήρξαμε από τους πρώτους, από τους πρωταγωνιστές αυτής της προσπάθειας. Είχα προσυπογράψει με 8 αρχηγούς κρατών επιστολή ζητώντας η Ευρώπη να κάνει αυτό το τολμηρό βήμα. Πριν από 4 μήνες το βήμα αυτό θα φάνταζε σε πολλούς ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Κι όμως καταλήξαμε στην επιτυχία των Βρυξελλών. Και εμείς με τον τρόπο μας βάλαμε το δικό μας λιθαράκι».
«ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ»
«Δεν υπάρχει κανένα συμπληρωματικό μνημόνιο για εκταμίευση αυτών των πόρων, οι όροι είναι ίδιοι και για τα 27 μέλη της ΕΕ. Δεν είναι η πρόκληση η απορρόφηση αυτών των κονδυλίων για να προσφέρουμε μόνο μια πρόσκαιρη ανακούφιση. Είναι να κατευθυνθούν σε δράσεις με αναπτυξιακό, πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα. Να μετατρέψουμε next generation eu σε next generation hellas», ανέφερε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΙΣΟΒΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
«Χρέος τιμής προς τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. 46 χρόνια από την εισβολή της Κύπρου η Ελληνική Πολιτεία απονέμει ισόβια σύνταξη στους άντρες που υπερασπίστηκαν την Ελευθερία στην πρώτη γραμμή», ανέφερε κατά την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης. cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα