Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Φιλιατρά: Την Τρίτη η απολογία του 34χρονου Πακιστανού, που αρνείται την εμπλοκή στο φόνο (βίντεο)

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε χθες το πρωί ο 34χρονος Πακιστανός που κατηγορείται για την άγρια δολοφονία της 57χρονης αγρότισσας το μεσημέρι της Τετάρτης στη Γιόλακα Φιλιατρών.
Οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν από τον εισαγγελέα Κυπαρισσίας είναι ανθρωποκτονία από δόλο και παράνομη οπλοφορία - οπλοχρησία. Ο κατηγορούμενος ζήτησε από τον ανακριτή και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη στις 11 το πρωί. Εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο και έτσι κινήθηκε η διαδικασία να του οριστεί από το δικαστήριο, όμως από τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας κανένας δεν δέχθηκε να αναλάβει την υπόθεσή του.
Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο και προκειμένου να λειτουργήσει ο θεσμός της Δικαιοσύνης έγινε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου, όπου αποφασίστηκε να πάει δικηγόρος ο πρόεδρος του συλλόγου Αθανάσιος Πετρόπουλος.


Η προσαγωγή έγινε με αυξημένα μέτρα ασφαλείας, καθώς πριν προσαχθεί ο 34χρονος, στην είσοδο των Δικαστηρίων που γίνονται οι προσαγωγές βρισκόταν η ΟΠΚΕ, που παρέμεινε στο χώρο μέχρι να αποχωρήσει ο κατηγορούμενος συνοδεία των ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας. Δεν έλειψαν και οι αποδοκιμασίες από κόσμο που έτυχε να βρίσκεται στο σημείο, τόσο κατά την είσοδό του στο Δικαστικό Μέγαρο όσο και κατά την αποχώρησή του.
Ο κατηγορούμενος πάντως σύμφωνα με τις πληροφορίες αρνείται τις κατηγορίες και ότι διέπραξε αυτός το έγκλημα. Από την άλλη όμως και τα στοιχεία των αστυνομικών αρχών φαίνεται να είναι ισχυρά. Βασίζονται τόσο στις καταγραφές από τις κάμερες που υπήρχαν στο εξωτερικό του σπιτιού και οι οποίες έχουν καταγράψει το δράστη, όσο και στις μαρτυρίες. Επίσης αναμένονται τα αποτελέσματα από τον έλεγχο του DNA και των αποτυπωμάτων.
Οσον αφορά τα κίνητρα, καθώς ο 34χρονος δεν παραδέχεται ότι έχει διαπράξει το έγκλημα, ακόμη διερευνώνται. Πιθανότερο θεωρείται να είναι το γεγονός ότι είχε απολυθεί πρόσφατα από τις αγροτικές εργασίες που έκανε στα κτήματα του θύματος, στα οποία εργαζόταν για μακρύ χρονικό διάστημα.
Eleyueria, Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα