Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Επανίδρυση Αστυνομικού Τμήματος στα Φιλιατρά ζητεί ο Λεβεντάκης


Σε κοινό αγώνα καλεί όλους τους Φιλιατρινούς και όλους τους Τριφύλιους ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης για την επανίδρυση Αστυνομικού Τμήματος στα Φιλιατρά.
Πρέπει, τονίζει, να βρεθεί άμεσα λύση και να καλυφθεί το κενό της αστυνόμευσης στην πόλη των Φιλιατρών και στην ευρύτερη περιοχή. Υπογραμμίζει δε πως ήδη ο ίδιος είχε θέσει τους προβληματισμούς του από τους χιλιάδες αλλοδαπούς που ζουν στην περιοχή και ορισμένοι δρουν παραβατικά, όπως λέει, ενώ σχολιάζει ότι τότε «"κάποιοι" ανθρωπιστές και αντιρατσιστές του καναπέ, με περισσή ευκολία, βιάστηκαν να με χαρακτηρίσουν ρατσιστή».
Αναλυτικά ο κ. Λεβεντάκης αναφέρει:«Συγκλονισμένοι, τόσο η τοπική κοινωνία της πόλης των Φιλιατρών, όσο και οι κάτοικοι ολόκληρης της Τριφυλίας, παρακολουθήσαμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα, το χρονικό ενός ειδεχθούς και αποτρόπαιου εγκλήματος.
Αυτού, που έλαβε χώρα στην περιοχή Γιόλακα, με θύμα μία αθώα συμπατριώτισσά μας και θύτη έναν αλλοδαπό, πακιστανικής υπηκοότητας και μάλιστα, δι' ασήμαντον αφορμήν.
Με προηγούμενες αναφορές μου, πριν από λίγο χρονικό διάστημα, έθεσα -προς γνώσιν δική σας και των αρμοδίων αρχών- τους προβληματισμούς μου, σχετικά με την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας, από τα χιλιάδες των ατόμων (αλλοδαπής προελεύσεως) που διαβιούν μαζί μας, κάποια εκ των οποίων, κατ’ εξακολούθηση, δρουν παραβατικά, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και αυτές τις ανθρώπινες ζωές, κρούοντας -με τον τρόπο αυτό- τον κώδωνα του κινδύνου.
Τότε, μάλιστα, "κάποιοι" ανθρωπιστές και αντιρατσιστές του καναπέ, με περισσή ευκολία, βιάστηκαν να με χαρακτηρίσουν ρατσιστή.
Να όμως που, δυστυχώς, οι φόβοι μου αυτοί επαληθεύτηκαν προχθές, με τον πιο τραγικό τρόπο και πολύ φοβάμαι πως αυτό ήταν μόνο η αρχή.
Ας έρθουν λοιπόν, σήμερα, όλοι αυτοί οι δήθεν "αλληλέγγυοι", να μας πουν πόσο κοστολογούν τη ζωή της Χριστίνας. Αν έχουν το θάρρος ή μάλλον το θράσος...

Με έντονο το συναίσθημα της αγανάκτησης, αλλά κυρίως της οργής (μετά το προχθεσινό τραγικό συμβάν), καλώ όλους εσάς, τους Φιλιατρινούς αλλά και Τριφύλιους συμπατριώτες μου, σε έναν κοινό αγώνα.
Αποτελεί, πλέον, αναγκαιότητα να βρεθεί άμεσα λύση, έτσι ώστε να καλυφθεί το κενό της επαρκούς και αποτελεσματικής αστυνόμευσης, κυρίως στην πόλη των Φιλιατρών και την ευρύτερη περιοχή της, το οποίο έχει προκύψει μετά την κατάργηση του υπάρχοντος Αστυνομικού Τμήματος σε αυτήν.
Και η μόνη λύση, είναι η επανίδρυση Α.Τ. στην πόλη των Φιλιατρών, για την αποκατάσταση της τάξης και της νομιμότητας.
Επίσης, πρέπει κάποτε να παρέμβουν οι αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες, όπως επιθεώρηση εργασίας, εφορία και υγειονομικές υπηρεσίες, πράττοντας τα δέοντα.
Σε αντίθετη περίπτωση, επιβάλλεται, να ενωθούμε σαν μια γροθιά και να ακουστεί η φωνή μας μέχρι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για τη διασφάλιση της ζωής μας και τη διαφύλαξη των περιουσιών μας.
Η ομαλότητα της καθημερινότητάς μας και η προσωπική μας ασφάλεια, δε διακυβεύονται.
Φτάσαμε στο σημείο, να θρηνούμε το χαμό ενός συνανθρώπου μας, για να πούμε πως... επιτέλους, δεν πάει άλλο.
Τα Φιλιατρά εκπέμπουν SOS...
Στη μνήμη της Χριστίνας, που έφυγε τόσο άδικα, ας υψώσουμε όλοι τη φωνή και το ανάστημά μας και ας διεκδικήσουμε το αυτονόητο, για εμάς και τα παιδιά μας. Αν μη τι άλλο, της το οφείλουμε και με το παραπάνω».
eleftheriaonline, Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα