Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Εκλεψαν κουμπαράδες και χρηματοκιβώτια σε δομή ανηλίκων της "Κιβωτού" στη Μαγνησία - Ανήλικοι φιλοξενούμενοι οι δράστες


Λαϊκή παροιμία λέει "ποτέ να μη δαγκώνεις το χέρι που σε ταϊζει.
Τον παραπάνω κανόνα φαίνεται πώς δεν τήρησαν τρεις ανήλικοι φιλοξενούμενοι στη δομή της ΜΚΟ "Κιβωτός" στο Βόλο, αφού όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της αστυνομίας δράστες της κλοπής πού σημειώθηκε στη στέγη ανηλίκων της ΜΚΟ στο Διμήνι Μαγνησίας, ήταν οι τρεις ανήλικοι (ο ένας ενηλικιώνεται τους επόμενους μήνες), όταν παραβίασαν παράθυρο γραφείου και έκλεψαν δύο χρηματοκιβώτια και δύο κουμπαράδες, με λεία αρκετών χιλιάδων ευρώ.
Οι δράστες, ηλικίας 18, 17 και 16 χρονών συνελήφθησαν το απόγευμα της Τρίτης, ενώ τα χρηματοκιβώτια και οι κουμπαράδες βρέθηκαν κοντά στο σημείο της κλοπής.
Οι τρεις κατηγορούμενοι προς το παρόν δεν αποκαλύπτουν στις αρχές πού έκρυψαν τα χρήματα και τα κοσμήματα, με αποτέλεσμα οι έρευνες να συνεχίζονται.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, "εγκέφαλος" φαίνεται να είναι ο 18χρονος,ο οποίος σε λίγους μήνες ενηλικιώνεται και πρόκειται να φύγει από τη δομή, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι οι δράστες συνεννοήθηκαν να μην αποκαλύψουν, τόσο στην Αστυνομία, όσο και στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης το σημείο που έκρυψαν τα χρήματα.
Χρήματα, χρυσαφικά και δωροεπιταγές
Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, συνελήφθησαν, την Τρίτη το απόγευμα στον Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, τρεις ανήλικοι ηλικίας 18, 17 και 16 χρονών, κατηγορούμενοι για το αδίκημα της κλοπής.
Τη Δευτέρα 17-01-2022, τις πρώτες πρωινές ώρες, οι δράστες παραβίασαν παράθυρο γραφείου του εθελοντικού οργανισμού "Κιβωτός του Κόσμου", όπου φιλοξενούνταν και αφαίρεσαν από το εσωτερικό:
  • Ένα μη πακτωμένο χρηματοκιβώτιο, που περιείχε το χρηματικό ποσό από 20.000 έως 30.000 €, δύο χρυσούς σταυρούς με τις αλυσίδες τους και δωροεπιταγές καταστημάτων (οι δωροεπιταγές ήταν αξίας 17.000 € από τις οποίες οι 15.000 δύο μάρκετ και οι 2.000 € από καταστήματα ρούχων και τεχνολογίας),
  • ένα πλαστικό χρηματοκιβώτιο, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 400 €,
  • δύο κουμπαράδες, που περιείχαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 150 €,
  • καθώς και το χρηματικό ποσό των 100 € από κερματοδέκτη.
  • Βρέθηκαν μόνο οι δωροεπιταγές
  • και δύο κατσαβίδια.
Σε κοντινή απόσταση από την εγκατάσταση της "Κιβωτού" βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χρηματοκιβώτια και οι κουμπαράδες χωρίς τα χρηματικά ποσά και τα τιμαλφή, οι δωροεπιταγές οι οποίες αποδόθηκαν σε υπεύθυνη της δομής, καθώς και δύο κατσαβίδια.
Οι ανήλικοι δράστες της κλοπής είναι 18, 17 και 16 χρονών, ο πρώτος και ο δεύτερος είναι Πομάκοι της Θράκης και ο τρίτος κατάγεται από την περιοχή της Δράμας, ενώ και οι τρεις φιλοξενούνταν στη δομή.
Οι νεαροί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα υπηρεσίας που τους άσκησε δίωξη για κακουργηματική κλοπή και τους παρέπεμψε στον ανακριτή για να απολογηθούν. Οι νεαροί ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα Πέμπτη και μέχρι τότε κρατούνται. magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα