Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Στάση εργασίας την Τετάρτη των Υπαλλήλων Π.Ε. Μεσσηνίας


Την απόφασή του για συμμετοχή στη στάση Εργασίας που κήρυξε η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Τετάρτη, 26 Ιανουρίου 2022, από τις 12 το μεσημέρι, έως τη λήξη του ωραρίου, στα πλαίσια της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την Υγεία, ανακοίνωσε το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ε. Μεσσηνίας.
Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Μεσσηνίας ανακοινώνει την απόφαση του Δ.Σ. να συμμετέχει στη διευκολυντική Στάση Εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου που κήρυξε η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στα πλαίσια της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την Υγεία την Τετάρτη 26 Ιανουρίου 2022.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες του χώρου της Υγείας (ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕ/ΠΦΥ, ΠΟΣΕΥΠ/ΠΦΥ συναποφάσισαν την πραγματοποίηση Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την Υγεία, διεκδικώντας:
  • Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με γενναία αύξηση της κρατικής Χρηματοδότησης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού -Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Ουσιαστική, στοχευμένη επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση με ευθύνη του κράτους και με δωρεάν διαγνωστικά τεστ. Ανάκληση των οδηγιών του ΕΟΔΥ που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του προσωπικού.
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία.
  • Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ και αναγνώριση του θανάτου από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα. Καμία απόλυση υγειονομικού.
  • Δημιουργία εμβολιαστικών δομών στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος ειδικά για τις κλειστές δομές, τις δομές προσφύγων και μεταναστών.
  • Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Δημήτριος Φαββατάς 
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δήμητρα Δημητρούλια»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα