Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Οι 5 λόγοι που η ομόφωνη καταδίκη του Νίκου Παππά βραχυκυκλώνει τον ΣΥΡΙΖΑ - Τέλος το "ηθικό πλεονέκτημα"


Λίγες ημέρες πριν από την προκήρυξη των εκλογών, οι οποίες όπως έχει πει ξεκάθαρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης "δεν αργούν", το Ειδικό Δικαστήριο ομόφωνα, με τις ψήφους και των 13 δικαστών της σύνθεσης του, έκρινε ένοχο τον στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Παππά, για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, που αφορά στην εμπλοκή του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.
Με δύο λόγια, έκρινε, ότι ο πρώην υπουργός είχε ενεργό ανάμειξη στην δημιουργία ενός φιλικού προς την τότε κυβέρνηση καναλιού, του επονομαζόμενου και "ΣΥΡΙΖΑ CHANNEL", με "μπροστινό" τον Χρήστο Καλογρίτσα, ο οποίος επίσης καταδικάστηκε για το αδίκημα της συνέργειας στην παράβαση καθήκοντος του πρώην υπουργού.
Αν και το αδίκημα είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, αν και δόθηκε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής, η καταδίκη του Νίκου Παππά δίνει νέες διαστάσεις στη σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, την οποία η Νέα Δημοκρατία θα χρησιμοποιήσει στον δρόμο για τις κάλπες, με την αρχή να έχει ήδη γίνει.
Το εναρκτήριο λάκτισμα έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για να πάρει στη συνέχεια τη σκυτάλη ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης από τη Λάρισα, κάνοντας λόγο για ένα απαξιωτικό αδίκημα, αλλά και για να αναρωτηθεί: "Από που κρατάει ο Νίκος Παππάς τον Αλέξη Τσίπρα; "Υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας, μας έλεγε ο κ. Τσίπρας. Πράγματι υπάρχουν, του απαντώ, για να καταδικάσουν αμετάκλητα τον στενότερο συνεργάτη του. Ο κ. Τσίπρας κρατά τον κ. Παππά στα ψηφοδέλτια. Αυτό που δεν ξέρουμε, είναι πως κρατά ο κ. Παππάς τον κ. Τσίπρα. Θα το μάθουμε και αυτό".
Για τη Νέα Δημοκρατία η καταδίκη Παππά θα γίνει σημαία, για πολλούς λόγους:
Πρώτον, γιατί αφορά έναν απο τους στενότερους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, ένα πρόσωπο που "ακουμπάει" τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεύτερον, γιατί απαντά σε αυτό που η αξιωματική αντιπολίτευση συχνά κατηγορεί την κυβέρνηση: Ότι προσπαθεί να ασκήσει ασφυκτικό έλεγχο στα μέσα ενημέρωσης.
Τρίτον, γιατί καταδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την αντίδρασή του, δεν σέβεται τους θεσμούς, χρησιμοποιώντας τη δικαιοσύνη a la carte. Είναι ο ίδιος που στα σποτ του κάνει λόγο για "δικαιοσύνη παντού" και όταν έρχεται η ώρα της ετυμηγορίας, υποστηρίζει ότι τις απαντήσεις τις δίνει ο λαός.
Τέταρτον, γιατί θέλει να θυμίσει τι έγινε με την υπόθεση Novartis, όπου τα 10 πολιτικά πρόσωπα τελικα απηλλάγησαν απο τις κατηγορίες των "κουκουλοφόρων", ενώ την ίδια ώρα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ειναι κατηγορούμενος επίσης στο Ειδικό Δικαστήριο και
Πέμπτον, γιατί όπως θα ακούσουμε να λένε κυβερνητικά στελέχη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, η γρήγορη εξαγωγή συμπερασμάτων - όπως έγινε με τους πανηγυρισμούς μετά την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία ζήτησε την αθώωση Παππά- μπορεί να έρθουν μπούμεραγκ, όπως και στην υπόθεση των υποκλοπών, για την οποία η κυβέρνηση βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο για πολλούς μήνες.
" Ο κ. Παππάς κρίθηκε ένοχος μέσα από θεσμικές και νόμιμες διαδικασίες, όχι μέσω ισχυρισμών κουκουλοφόρων μαρτύρων ή με βάση όσα διακινούν ρυπαρά δίκτυα και κάθε λογής συνωμοσιολογοι", είπε με νόημα ο Γ. Οικονόμου.
Το ερώτημα με το οποίο θα σφυροκοπείται ο Αλ. Τσίπρας είναι εάν θα συνεχίσει να κρατάει τον Ν. Παππά στα ψηφοδέλτια καίτοι καταδικασμένος, υποστηρίζοντας ότι τις αποφάσεις τις παίρνει η δικαιοσύνη, η τρίτη συνταγματικά κατοχυρωμένη εξουσία και όχι ο λαός, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η στάση συνιστά τραμπισμό α λα γκρέκα, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση οτι δεν σέβεται τους θεσμούς αλλά και τη δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα