Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

Προσοχή με τις… άγνωστες εταιρείες Leasing!


Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του πελάτη έχει απαλλαγή 300 ευρώ σε περίπτωση ζημιάς αλλά η εταιρεία χρονομίσθωσης χρεώνει… πολλαπλάσιο ποσό!
Μακραίνει συνεχώς η λίστα των κυρίως των άγνωστων εταιρειών Leasing οι οποίες αυξάνουν έως και 7% τα μηνιαία μισθώματα των εταιρικών οχημάτων που χρησιμοποιούν οι πελάτες τους προκαλώντας την έντονη αντίδρασή τους.
Ωστόσο σε μία περίπτωση φαίνεται ξεκάθαρα ότι η μικρή εταιρεία χρονομίσθωσης όχι μόνο αυξάνει το μίσθωμα των πελατών της αλλά βάζει και ένα «καπέλο» σε περίπτωση που το εταιρικό όχημα εμπλακεί σε κάποιο ατύχημα και θα πρέπει να επιδιορθωθεί η ζημιά.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr ο χρήστης του εταιρικού οχήματος ανακάλυψε από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο της μικτής ασφάλειας που έχει σε ισχύ έχει απαλλαγή μόλις 300 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ) σε περίπτωση ιδίας ζημίας ενώ η μικρή εταιρεία Leasing με την οποία συνεργάζεται έχει αυξήσει το συγκεκριμένο ποσό της απαλλαγής στα 650 ευρώ πλέον του ΦΠΑ! Με λίγα λόγια η μικρή εταιρεία χρονομίσθωσης «τσεπώνει» 506 ευρώ επιπλέον από το ποσό που πρέπει ο πελάτης να αποδώσει στην ασφαλιστική εταιρεία σε περίπτωση κάποιας επισκευής!
Η αρχή έγινε όταν στο εταιρικό όχημα που χρησιμοποιεί κάποιος επαγγελματίας βρέθηκε γρατζουνισμένος ο προφυλακτήρας και το φτερό. Ο χρήστης του οχήματος γνωρίζοντας ότι έχει μικτή ασφάλεια ενημέρωσε την μικρή εταιρεία leasing για την επισκευή και ανέμενε να του πουν σε ποιο φανοποιείο να μεταβεί για την επισκευή.
Ωστόσο κατά την αναμονή της απάντησης άνοιξε τα έγγραφα του αυτοκινήτου όπου και βρήκε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που είχε επισυναφθεί για το συγκεκριμένο όχημα και με μεγάλη του λύπη διαπίστωσε ότι το ποσό απαλλαγής δεν είναι 650 ευρώ πλέον του ΦΠΑ που του είχε αναφέρει η μικρή εταιρεία leasing αλλά μόλις 300 ευρώ!
Για να επιβεβαιώσει το ποσό της απαλλαγής ο χρήστης του εταιρικού οχήματος δεν δίστασε να αποστείλει στην ασφαλιστική εταιρεία e-mail. Η απάντηση της ασφαλιστικής εταιρείας επιβεβαίωσε τους φόβους του καθώς ανέγραφε ότι: «Σας αποστέλλουμε συνημμένα το ασφαλιστήριο συμβόλαιο στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά οι καλύψεις, σημειώστε ότι η κάλυψη της μικτής έχει απαλλαγή 300 ευρώ.»
Όσον αφορά στο φανοποιείο επισκευής της ζημιάς η μικρή εταιρεία leasing βέβαια δεν ήθελε ούτε να ακούσει για εξουσιοδοτημένο συνεργείο και διεμήνυσαν στον πελάτη τους πως αν δεν επισκευαστεί το όχημα σε κάποιο φανοποιείο στα δυτικά προάστια τότε θα έπρεπε να καλύψει εκείνος το κόστος της επισκευής!   
newsauto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα