Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Φιλιατρά και Τρίκορφο τα θέματα μεσσηνιακού ενδιαφέροντος στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Η ανάπλαση της πλατείας των Φιλιατρών, έργο που η πλειοψηφία τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας όσο και του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν το θέλουν, αλλά ωστόσο η δημοτική αρχή Τριφυλίας και η περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου δεν ακούνε την πλειοψηφία και σπρώχνουν το έργο διχάζοντας την τοπική κοινωνία, είναι το πρώτο θέμα που θα συζητηθεί σήμερα, Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και θα ξεκινήσει στις τέσσερις το απόγευμα.
Η Τοπική Κοινότητα Φιλιατρών και το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, όπως και το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, τονίζουν ότι η πλατεία των Φιλιατρών είναι ιστορική, περιλαμβάνει προστατευόμενα μνημεία και η μελέτη της έχει κερδίσει το 1ο βραβείο στη Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Σόφιας, το 1983. Ζητούν λοιπόν ήπιες παρεμβάσεις στην πλατεία και το κυρίως ποσό των 3.200.000 ευρώ που προορίζεται για την ανάπλαση να διατεθεί για άλλα έργα, μεγαλύτερης ανάγκης για την περιοχή των Φιλιατρών.
Η συζήτηση του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα γίνει μετά από αίτημα παρατάξεων της αντιπολίτευσης, με αφορμή την προσπάθεια της περιφερειακής αρχής να δώσει ώθηση στο έργο με απόφαση που πάρθηκε στην Οικονομική Επιτροπή ενώ το θέμα έπρεπε να τεθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Επίσης το Περιφερειακό Συμβούλιο καλείται να γνωμοδοτήσει επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την λιμνοδεξαμενή του Τρικόρφου. Είναι έργο που αποσκοπεί στην άρδευση της χονδρολιάς και των συκεώνων της ευρύτερης περιοχής, αν και η μελέτη περιλαμβάνει μόνο τη λιμνοδεξαμενή και όχι τα δίκτυα άρδευσης και σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα