Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Χάρηκε η Εύα Καϊλή για την αποφυλάκιση Τζόρτζι: "Μου φεύγει ένα βάρος που το παιδί μου θα είναι κοντά στον πατέρα του"


Επιμένει στην αθωότητά της η Εύα Καϊλή, που δηλώνει ανακουφισμένη που το παιδί της θα είναι με τον πατέρα του, Φραντσέσκο Τζόρτζι μετά την αποφυλάκισή του, με "βραχιολάκι".
Ο δικηγόρος της Ελληνίδας πολιτικού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος μίλησε για το Qatargate και μετέφερε μέσω του ΑΝΤ1 την αντίδραση της εντολέως του μετά από αυτή την εξέλιξη.
"Καταρχήν θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η απόφαση αυτή έχει παρθεί εδω και δέκα ημέρες. Επειδή συνεργάστηκε με τις αρχές στις Βρυξέλλες και έδωσε στοιχεία, αφέθηκε ελεύθερος. Δεν παύει να είναι ο πατέρας του παιδιού της. Χάρηκε που τουλάχιστον στα γενέθλια της κόρης τους, ο πατέρας της θα είναι μαζί της, αυτή είναι η ανθρώπινη αντίδραση" δήλωσε αρχικά ο γνωστός ποινικολόγος.
Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι τα κριτήρια με τα οποία παραμένει προφυλακισμένη η ευρωβουλευτής δεν είναι ποινικά αλλά πολιτικά.
"Εάν η υπόθεση ήταν "δεμένη" δεν θα περνούσαν το μήνυμα στον Βέλγο συνήγορο να ομολογήσει ενοχή η Εύα Καϊλή για να αφεθεί ελεύθερη. Όταν μια υπόθεση είναι τεκμηριωμένη από αποδεικτικά στοιχεία η ομολογία του κατηγορουμένου δεν έχει καμία δικονομική αξία. Ακριβώς επειδή δεν είναι "δεμένη" προσπαθούν να τη λιώσουν κυριολεκτικά για να ομολογήσει αδικήματα τα οποία δεν έχει διαπράξει" είπε ο κ. Δημητρακόπουλος.
"Μίλησα προ πέντε λεπτών μαζί της. Μου είπε: Δεν πρόκειται ό,τι και να γίνει να ομολογήσω κάτι που δεν έχω κάνει. Ιδιαίτερα τώρα που είναι ο πατέρας της κοντά, μου φεύγει ένα μεγάλο βάρος. Μου λείπει το παιδί μου αλλά δεν πρόκειται να ομολογήσω" συνέχισε ο συνήγορός της.
Για όσα φέρεται να ανέφερε ο Παντσέρι, περί χρηματοδότησης προεκλογικά της Εύας Καϊλή από το Κατάρ, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος είπε: "Ο Παντσέρι τα είπε αυτά για να σώσει τη γυναίκα, την κόρη και τη λογίστριά του" και τόνισε ότι από εκεί που τον θεωρούσαν αφερέγγυο, ξαφνικά έγινε "αξιόπιστος".
Τόνισε δε, πως "υπάρχει μία επιλεκτική διαρροή της δικογραφίας εις βάρος της κ. Καϊλή".
Τέλος, επανέλαβε ότι με την αποφυλάκιση Τζόρτζι και Παντσέρι, "γκρεμίζεται το επιχείρημα, ότι αν αφεθεί ελεύθερη θα καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία. Ο Τζόρτζι τι θα κάνει; Θα τα ποτίζει;".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα