Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Τζίμι Κάρτερ: Γλύτωσε τον κόσμο από το πρώτο πυρηνικό ατύχημα – Γιατί έκλαψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ που είδε UFO όταν έμαθε μυστικά της CΙΑ

Γνωρίζατε ότι ο 98χρονος σήμερα Τζίμι Κάρτερ - ο αρχαιότερος εν ζωή πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ - είχε βοηθήσει σημαντικά στην διευθέτηση σοβαρού προβλήματος με πυρηνικό αντιδραστήρα; Ότι είχε δει UFO; Και το καλύτερο: όταν έμαθε μυστικά της CIA σχετικά με εξωγήινους, έπιασε το πρόσωπό του και έκλαψε;
Στην Ελλάδα, τον Τζίμι Κάρτερ τον συμπαθούσαν ως πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Φιστικάς, όπως τον αποκαλούσαν ήταν γενικά μια αποδεκτή προσωπικότητα.
Ο Κάρτερ ήταν από τους λίγους προέδρους που δεν εξελέγη για 2η θητεία στον Λευκό Οίκο, η προεδρία του σημαδεύτηκε από την ενεργειακή κρίση και ηττήθηκε από τον Ρόναλντ Ρέιγκαν. Ο Κάρτερ έχει τιμηθεί με βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, ο μοναδικός πρόεδρος των ΗΠΑ που έλαβε αυτό το βραβείο, όταν πλέον δεν υπηρετούσε το αξίωμα του.
Ο Τζίμι Κάρτερ, στο κατώφλι των 100 χρονών πια (98 σήμερα), απολαμβάνει πλέον την φροντίδα σε – ας πούμε – κατ’ οίκον νοσηλεία, έχοντας την πλήρη υποστήριξη της οικογένειάς του και της ιατρικής του ομάδας.
Το ατύχημα στην Οτάβα
Πολλά είναι γνωστά για τη ζωή του Τζίμι Κάρτερ, κάποια όμως πολλοί δεν τα γνώριζαν. Για παράδειγμα: Ήταν Δεκέμβριος του 1952, ο Ψυχρός Πόλεμος μαινόταν και σε μια αγροτική κοινότητα του Οντάριο, ένας πυρηνικός αντιδραστήρας είχε μόλις παρουσιάσει σοβαρό πρόβλημα: ήταν το πρώτο σοβαρό ατύχημα αντιδραστήρα στον κόσμο!


Η μερική κατάρρευση στο πειραματικό Chalk River Nuclear Laboratories, περίπου 200 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Οτάβα, ήταν σημαντική για τις αλλαγές στην ασφάλεια του αντιδραστήρα. Πολλά χρόνια αργότερα, μνημονεύεται το γεγονός ότι ένας νεαρός αξιωματικός του ναυτικού των ΗΠΑ βοήθησε στην αποσυναρμολόγηση τμημάτων της εγκατάστασης του αντιδραστήρα υπό έντονη ακτινοβολία. Ήταν ο Τζίμι Κάρτερ, γνωστός ως ο 39ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, που εκείνη την εποχή ήταν απλά ο Ανθυποπλοίαρχος Τζέιμς Ερλ Κάρτερ τζούνιορ, 28χρονος αξιωματικός που έφτασε με μια ομάδα μετά το ατύχημα για να βοηθήσει.
Το ατύχημα έγινε στις 12 Δεκεμβρίου του 1952, όταν μια σειρά αστοχιών οδήγησε σε αύξηση της θερμοκρασίας του αντιδραστήρα, λιώνοντας μερικές από τις ράβδους καυσίμου και μεγιστοποιώντας περίπου τρεις φορές την ισχύ της εγκατάστασης. Ουδείς σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε σοβαρά και το πρόβλημα παρακολουθήθηκε στενά στη συνέχεια.
Στην αυτοβιογραφία του το 1975, ο Κάρτερ διηγήθηκε πώς η όλη ιστορία ήταν μέρος μιας στρατιωτικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης και ο ίδιος είχε βοηθήσει στην αποσυναρμολόγηση τμημάτων της εγκατάστασης του αντιδραστήρα, φορώντας προστατευτικό εξοπλισμό και δουλεύοντας σε βάρδιες των 90 δευτερολέπτων για να μειώνεται η έκθεση στην ραδιενέργεια. Ο Κάρτερ θα έλεγε αργότερα ότι η επιχείρηση ήταν ένδειξη των στενών δεσμών μεταξύ του Καναδά και των ΗΠΑ, μια σχέση που θα τον βοηθούσε ως πρόεδρο πια, κατά τη διάρκεια της κρίσης ομήρων στο Ιράν το 1980. Όμως η δραστηριότητα του Τζίμι Κάρτερ δεν εξαντλήθηκε στον πυρηνικό αντιδραστήρα το 1952… Να πάμε σε άλλο θέμα; Να πάμε.
Οπτική επαφή με ιπτάμενο δίσκο...
Οι θεάσεις UFO, Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων, δηλαδή είναι ένα από τα θέματα για τα οποία οι άνθρωποι έχουν ποικίλες απόψεις. Μερικοί πιστεύουν σταθερά στην ύπαρξη εξωγήινων, κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι η όλη θεωρία είναι γελοία.


Πολλές αναφερόμενες ως «θεάσεις» και αναφορές για «απαγωγές» προέρχονται από σχεδόν αναξιόπιστες πηγές, όχι όμως όλες. Μία από αυτές τις αναφορές προήλθε από τον Τζίμι Κάρτερ πριν γίνει πρόεδρός. H οπτική επαφή του προέδρου Κάρτερ με άγνωστο φωτεινό αντικείμενο συνέβη το 1969, καθώς ο ίδιος πήγαινε να μιλήσει στο τοπικό Lion's Club στην πόλη Leary της Βόρειας Τζόρτζια.
Εκείνη την εποχή, δεν μίλησε σε κανέναν για το τι είχε δει, αλλά το 1973, όταν ήταν κυβερνήτης της Τζόρτζια, τον Κάρτερ πλησίασε το Διεθνές Γραφείο UFO της Οκλαχόμα και του ζήτησε να κάνει μια δήλωση. Θυμούμενος το περιστατικό, ο Τζίμι Κάρτερ είπε ότι κάποιος τον παρότρυνε να κοιτάξει ένα αντικείμενο στον ουρανό. Γύρισε και είδε ένα φωτεινό αντικείμενο που φαινόταν να έρχεται προς το μέρος του, πριν σταματήσει πάνω από μια συστάδα πεύκων. Ανέφερε ότι αρχικά εμφανίστηκε ως πράσινο φως, μετά το παράξενο αντικείμενο άρχισε να αλλάζει χρώματα, πρώτα σε μπλε, μετά σε κόκκινο και τέλος σε λευκό, πριν χαθεί στον ουρανό.
Ο Κάρτερ περιέγραψε ότι το φως γινόταν όλο και πιο λαμπερό πριν εξαφανιστεί· πρόσθεσε ότι ήταν μια πολύ περίεργη εμπειρία. Ο Πρόεδρος Κάρτερ ήταν ένας από τους περίπου 20 μάρτυρες που είπαν ότι το αντικείμενο αιωρούνταν πάνω από τα δέντρα για 10 ή 12 λεπτά πριν εξαφανιστεί.
Κάτι έμαθε που τον έκανε να κλάψει...
Όταν ο Τζίμι Κάρτερ ήταν υποψήφιος για Πρόεδρος το 1976, δήλωσε ότι θα υποστήριζε μια ανοιχτή πολιτική για τους ανθρώπους που θα ήθελαν να παρουσιάσουν επαφές με UFO και όποια πληροφορία συλλεγόταν θα κοινοποιούνταν στους επιστήμονες και το κοινό. Είχε δηλώσει σχετικά: «Ένα πράγμα είναι σίγουρο, δεν θα κοροϊδέψω ποτέ αυτούς που λένε ότι έχουν δει αγνώστων στοιχείων αντικείμενο στον ουρανό. Αν γίνω Πρόεδρος, θα καταστήσω διαθέσιμη στο κοινό και στους επιστήμονες κάθε πληροφορία που έχει αυτή η χώρα σχετικά με τις θεάσεις UFO».


Όταν εξελέγη πρόεδρος, ο Κάρτερ πλησίασε τον διευθυντή της CIA, Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο (μετέπειτα πρόεδρο των ΗΠΑ), για να ρωτήσει τι γνώριζε η Υπηρεσία για τους εξωγήινους. Ο Μπους αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση και ο Κάρτερ δεν συνέχισε. Ο Πρόεδρος Κάρτερ με την πάροδο του χρόνου και πήρε πίσω τα σχόλιά του σχετικά με τη δημοσιοποίηση πληροφοριών για UFO, λέγοντας ότι η δημοσίευση εγγράφων αυτού του είδους θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας. Γράφτηκε μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης Κάρτερ -Μπους για το θέμα, ο Μπους αρνήθηκε να πει οτιδήποτε στην αρχή, αλλά ο Κάρτερ επέμενε. Αργότερα, ο Κάρτερ εντοπίστηκε στο Οβάλ Γραφείο, να κρατά το κεφάλι του στις δυο παλάμες και κάποιοι είπαν ότι τον άκουσαν να κλαίει· ποτέ δεν αποκάλυψε τι είχε μάθει από τη CIA!
Και τώρα κοντά στα 100 χρόνια ο Τζίμι Κάρτερ θυμάται όλα αυτά και περιμένει να μάθει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα