Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

Ο Ραγκούσης κατηγορεί ευθέως τον Πολάκη ότι είχε σχέδιο να υπονομεύσει τον Αλέξη Τσίπρα


Στις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη την Κυριακή αναφέρονται με κοινή τους ανακοίνωση οι τομεάρχες Διαφάνειας Γιάννης Ραγκούσης και Δικαιοσύνης Θεόφιλος Ξανθόπουλος διευκρινίζοντας ότι "οι πολιτικές δηλώσεις του Παύλου Πολάκη όπως διατυπώθηκαν στη χθεσινή του ανάρτηση είναι απολύτως αντίθετες με τις ομόφωνα εγκεκριμένες προγραμματικές μας εξαγγελίες για τη λειτουργία του κράτους, της δικαιοσύνης και των θεσμών".
Όπως σημειώνουν: "Διατυπώθηκαν ως απάντηση στη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", κατά τρόπο πρωτοφανή και εντελώς αδικαιολόγητο".
Με δυο λόγια τα δυο στελέχη, ότι φυσικά με δική τους πρωτοβουλία, κατηγορούν ευθέως τον Παύλο Πολάκη ότι ήθελε να υπονομεύσει το status του αρχηγού του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, να τον υπονομεύσει και να του επιβάλει την πολιτική του.
Αναφέρονται επίσης στην παρέμβαση της εισαγγελίας πλημμελειοδικών Αθηνών "που ζητά να διερευνηθούν τα αδικήματα της διέγερσης πολιτών σε διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών", λέγοντας ότι "οφείλει να μην γίνεται μέρος του πολιτικού παιχνιδιού".
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση: "Πολιτικές απόψεις, όσο και αν κανείς διαφωνεί μαζί τους, δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενο εισαγγελικής παρέμβασης και μάλιστα επιλεκτικής. Αφού ελάχιστα καιρό πριν, οι δημόσιες κι επανειλημμένες δηλώσεις του Υπουργού Α. Γεωργιάδη ότι "η Τουλουπάκη πρέπει να πάει φυλακή” ή του επίσης Υπουργού Μ. Βορίδη "θα πρέπει να κάνουμε παρέμβαση στο Κράτος για να μην ξανάρθει η Αριστερά σε καμμιά της μορφή στην εξουσία”, δεν προκάλεσαν την παραμικρή εισαγγελική αντίδραση. Επίσης, οι πολύ πρόσφατα διαπιστωμένες παράνομες παρακολουθήσεις σε βάρος της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων θεωρήθηκαν κι αυτές άνευ νομικής σημασία".
Κλείνοντας αναφέρουν: "Είναι προφανές ότι το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για "Δικαιοσύνη Παντού” αποκτά οδυνηρή επικαιρότητα και αποτελεί, πλέον, επιτακτική κοινωνική αναγκαιότητα".
Πώς φτάνει στη διαγραφή ο Πολάκης - Γιατί ο Τσίπρας του την "είχε στημένη"
Οπως αναφέρει η Νίκη Ζορμπά στο capital, το ρήγμα του Παύλου Πολάκη με τον Αλέξη Τσίπρα μετρά μήνες. Από τότε που άρχισαν να φωλιάζουν υποψίες ακόμη και σε "τσιπρικούς" του κόμματος πως οι εμπρηστικές παρεμβάσεις του Κρητικού βουλευτή δεν οφείλονταν στη sui generis "κοψιά" του, αλλά ήταν προϊόν μεθόδευσης για υπονόμευση του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικώς του αρχηγού του. Κάθε φορά που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν εν όψει κοινοβουλευτική ή άλλης "μονομαχίας" με τον πρωθυπουργό, ο "αψύς" πεταγόταν , ανακάτευε την ατζέντα και έφερνε το κόμμα και τον αρχηγό του σε θέση απολογούμενου.
Κύλησαν μήνες, κάπως ήσυχοι στο μεταξύ. Δημόσια τουλάχιστον. Είχε κερδίσει πόντους στο εσωτερικό ο Παύλος Πολάκης γιατί με την υπόθεση Πάτση φερ ειπείν, είχε κάνει "δουλειά" χειροπιαστή στις αποκαλύψεις, συνεπώς το επώνυμό του είχε πάψει να αποτελεί συνώνυμο μπελά , στην Κουμουνδούρου.
Στο παρασκήνιο βέβαια, όπως αποκαλύφθηκε με την υπόθεση του Χαιρετάκη και του ψηφοδελτίου στα Χανιά, ο Χανιώτης βουλευτής "έβραζε" και είχε κινήσει τον τροχό για απόλυτο έλεγχο του Νομού. Η τοποθέτηση του Γιώργου Σταθάκη από τον Αλέξη Τσίπρα με τον ταυτόχρονο αποκλεισμό του πολιτικού φίλου του Παύλου Πολάκη κ. Χαιρετάκη, κατέστρεψε τα σχέδια του - για λίγες ώρες ακόμη συριζαίου- βουλευτή, εξ ου και απασφάλισε δημόσια, εκβιάζοντας τον κ. Τσίπρα.
Η απάντηση δόθηκε άμεσα από τον Αλέξη Τσίπρα, που του είπε "αν σ' αρέσει" και εφεξής ήταν θέμα χρόνου να επέλθει και η απόλυτη ρήξη. Την περασμένη εβδομάδα, από την Κουμουνδούρου διέρρεε πως το ζήτημα του εκβιασμού Πολάκη θεωρείται λήξαν.
Λήξαν θεωρήθηκε τελικώς, πράγματι , αλλά όπως αποδείχθηκε όχι με τον τρόπο που ερμηνεύθηκε. Δεν έπεσαν οι τόνοι ήταν θέμα χρόνου απλώς να ολοκληρωθεί το διαζύγιο.
Η πλατφόρμα και η διαγραφή
Ο Παύλος Πολάκης, όπως συνηθίζει, κήρυξε μεταμεσονύκτια "επανάσταση" μέσω του λογαριασμού του στο facebook, με ένα παραληρηματικό μανιφέστο με το οποίο στοχοποιούσε το άπαν σύμπαν: Δημοσιογράφους, Δικαιοσύνη, ανεξάρτητες αρχές κλπ.
Δεν ήταν η πρώτη φορά βέβαια αλλά δεν είναι όλες οι χρονικές στιγμές, ίδιες. Παραμονές της προκήρυξης των εκλογών, με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει δώσει συνέντευξη ( Πρώτο Θέμα) λίγες ώρες πριν, εξηγώντας πως " η δεύτερη φορά" θα είναι αλλιώς όχι γιατί σκοπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει θεσμικό ρεσάλτο στο κράτος, η δημοσίευση πολιτικής πλατφόρμας από τον Παύλο Πολάκη, δεν ήταν καν "προβοκατόρικη" (όπως στο παρελθόν).
Αμφισβήτησε ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα, προφανέστατα με το βλέμμα και στην επόμενη ημέρα.
Ήταν μονόδρομος από κει και πέρα ο αποκλεισμός του από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ το ίδιο μονόδρομος με την διαγραφή του. Παρά το σταδιακό και στάγδην σήκωμα των τόνων, πότε μέσω διαρροών και πότε μέσω επίσημων ανακοινώσεων από την Κουμουνδούρου, ο κύβος ερρίφθη.
Οι δρόμοι Αλέξη Τσίπρα και Παύλου Πολάκη χωρίζουν και δη με συνοπτικές διαδικασίες:
1. Με απόφαση Τσίπρα καρατομήθηκε από τομεάρχης Διαφάνειας και τίθεται εκτός ψηφοδελτίων
2. Αύριο συνεδριάζει το εκτελεστικό γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ με διευρυμένη σύνθεση ( από κοινού με τον πολιτικό σχεδιασμό), όπου θα αποφασιστεί με εισήγηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ η παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, με το ερώτημα της διαγραφής.
3. Ο Κρητικός βουλευτής έδωσε ραντεβού με τον Τσίπρα για να ...λογαριαστούν στην Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή. Με βάση το παραπάνω στοιχείο όμως, δεν θα προλάβει. Κανένα από τα δύο Όργανα δεν θα συνεδριάσει έως ότου τεθεί ο ίδιος, εκτός κόμματος και με τη βούλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα