Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Πότε και πώς θα καταβληθούν οι εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις


H καταβολή των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων, ορισμένες εκ των οποίων βρίσκονται στον «πάγο» για αρκετά χρόνια, θα γίνει μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Ήδη, όπως υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ Ομηρος Τσάπαλος, εκδόθηκαν οριστικά 15.000 επικουρικές τον Ιανουάριο και μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου υπολογίζεται να εκδοθούν άλλες 25.000.
Το πλάνο του ΕΦΚΑ προβλέπει ότι τον Μάρτιο άλλοι 40.000 δικαιούχοι θα λάβουν οριστικά την επικουρική τους. Σύμφωνα με τον κ.Τσάπαλο, που μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, μέχρι τις 15 Μαρτίου θα δοθούν αναδρομικά ποσά 100 ευρώ (50 αν είναι χηρείας ή αναπηρίας) για κάθε μήνα καθυστέρησης σε περίπου 40.000 ασφαλισμένους.

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε πρόσφατα το υπουργείο Εργασίας, σε κάθε συνταξιούχο που περιμένει να εκδοθεί η επικουρική του σύνταξη, θα αποδοθούν 100 ευρώ για κάθε μήνα αναμονής (π.χ. για αναμονή ενός έτους 1.200 ευρώ) μέχρι τις 15 Μαρτίου και καθαρά. Αν είναι αναπηρική η επικουρική σύνταξη, το ποσό για κάθε μήνα αναμονής έχει καθοριστεί στα 50 ευρώ, δεδομένου ότι είναι πιο μικρές αυτές οι συντάξεις.
Αναφερόμενος στο επίδομα προσωπικής διαφοράς, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ σημείωσε ότι θα το λάβουν 1.112.000 συνταξιούχοι που δεν έλαβαν την αύξηση του 7,75% και θα κυμαίνεται περίπου από 200 έως 300 ευρώ. Η καταβολή θα γίνει εντός του Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα