Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Κατά της “ατομικής αξιολόγησης” εκπαιδευτικών το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ

Τα αιτήματα της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ «ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνηση να εφαρμόσει την λεγόμενη “ατομική αξιολόγηση”», στηρίζει το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ και «χαιρετίζει τη μαζική απεργιακή κινητοποίηση και τα ογκώδη συλλαλητήρια των εκπαιδευτικών στις 15/2/23».
Η σχετική ανακοίνωση του Ν.Τ. Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ αναφέρει τα ακόλουθα:
«Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας χαιρετίζει την μαζική απεργιακή κινητοποίηση και τα ογκώδη συλλαλητήρια των εκπαιδευτικών στις 15/2 ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνηση να εφαρμόσει την λεγόμενη “ατομική αξιολόγηση”, σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και του Ο.Ο.Σ.Α.. Πρόκειται για μια αντιδραστική διαδικασία που οι εκπαιδευτικοί έχουν απορρίψει εδώ και χρόνια, παρά τις όποιες προσπάθειες των κυβερνήσεων στο παρελθόν να την περάσουν.
Πρόκειται για ένα αντιδραστικό θεσμό που:
  • Θα επιφέρει την κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών/τριων, την κατάταξη σχολείων και εκπαιδευτικών σε «καλά» και “κακά”, τα οποία θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους ανάλογα με την πρόσβασή τους σε χορηγούς, ανάλογα με την ταξική σύνθεση του Δήμου, της Περιφέρειας κτλ.
  • Θα προχωρήσει πιο γρήγορα την ταξική διαφοροποίηση των σχολείων, την “αυτονομία και τις δεξιότητες», την «εξοικονόμηση πόρων και τις περικοπές”.
  • Θα μετακυλήσει τις ευθύνες του κράτους για την κατάσταση του εκπαιδευτικού συστήματος, στις πλάτες των εκπαιδευτικών.
  • Θα έχει ως βασική αποστολή τη διαρκή και αυστηρή επιτήρηση για το κατά πόσο οι εκπαιδευτικοί “συμμορφώνονται” ως προς το περιεχόμενο της εφαρμοζόμενης πολιτικής.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, που ενώ θα έπρεπε να μονιμοποιηθούν άμεσα ως δικαιούνται μετά και την ολοκλήρωση της διετούς υπηρεσίας τους, η κυβέρνηση με βάση και τη νέα διάταξη ουσιαστικά τους εκβιάζει ότι αν δεν συμμετάσχουν στην ατομική αξιολόγηση, δεν θα μονιμοποιηθούν.
Αν πραγματικά το ΥΠΑΙΘ επιθυμεί να βελτιώσει την ποιότητα της Δημόσιας Εκπαίδευσης, τότε πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε αύξηση της χρηματοδότησης της Παιδείας, σε κάλυψη των δεκάδων χιλιάδων κενών με μόνιμους εκπαιδευτικούς, σε μείωση του αριθμού μαθητών/τριών ανά τμήμα, να φτιάξει σύγχρονες κτιριακές υποδομές, να εξοπλίσει σχολεία και εκπαιδευτική κοινότητα με τεχνολογικό και λοιπό εξοπλισμό, να υλοποιήσει προγράμματα σπουδών που να υπηρετούν το δικαίωμα των παιδιών στην ολόπλευρη μόρφωση, σύμφωνα με τις σύγχρονες παιδαγωγικές αρχές με ανάλογα βιβλία και εποπτικό υλικό, να πάρει μέτρα για τα μαθησιακά και ψυχοκοινωνικά προβλήματα των παιδιών και την έξαρση της βίας και να μειώσει τις εξετάσεις που οδηγούν σε στείρα γνώση και ανάγκη παραπαιδείας, να ενισχύσει ουσιαστικά και το εισόδημα των εκπαιδευτικών που εδώ και 12 χρόνια έχει απώλειες της τάξης των 6 μισθών ετησίως λόγω μνημονιακών νόμων, χωρίς να συνυπολογίζεται ο πληθωρισμός που ροκανίζει τους μισθούς ακόμα περισσότερο!
Στηρίζουμε το πρόγραμμα δράσης και τα αιτήματα των ΟΛΜΕ – ΔΟΕ
Ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι και αγώνας όλων μας!
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Δημήτριος Γ. Φαββατάς 
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κων/νος Γαλιώτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα