Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Σαν σήμερα 20/3, Η τραγική ιστορία του Έρικ Κλάπτον που δεν ξεπέρασε ποτέ – Πώς σκοτώθηκε ο 4χρονος γιός του


Ο διάσημος μουσικός Έρικ Κλάπτον έχει βιώσει μια τραγωδία: έχασε τον 4χρονο γιό του μέσα σε μια στιγμή, κάτι που σημάδεψε τη ζωή και την καριέρα του.
Ο Κόνορ ήταν καρπός της σχέσης του σπουδαίου βρετανού μουσικού με την ιταλίδα ηθοποιό Λόρι Ντελ Σάντο, που όμως δεν εξελίχθηκε σε γάμο. Ο Κλάπτον ήταν παντρεμένος τότε με την πρώην γυναίκα του Τζορτζ Χάρισον, Πάτι Μπόιντ, την εμβληματική «Layla» του περίφημου τραγουδιού.
Ο διάσημος κιθαρίστας, μια μέρα πριν το τραγικό γεγονός, είχε πάει με τον γιο του σε τσίρκο στο Λονγκ Άιλαντ και την επομένη θα τον έπαιρνε για να επισκεφτούν τον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ.
Μια μέρα σαν σήμερα, 20 Μαρτίου του 1991, στις 11 το πρωί, μικρός Κόνορ έπαιζε στο διαμέρισμα της μητέρας του, όταν εντόπισε ένα ανοιχτό παράθυρο. Ο Κόνορ έτρεξε προς τα εκεί, ενώ οι οικονόμος του σπιτιού ήταν απασχολημένη με το καθάρισμα του σπιτιού. Και το κακό έγινε. Το 4χρονο παιδί πήδηξε στη χαμηλή προεξοχή του παραθύρου για να κοιτάξει απ’ έξω και χάθηκε στο κενό. Το διαμέρισμα της μητέρας του βρισκόταν 53 ορόφους πάνω από το έδαφος. Ο Κόνορ σκοτώθηκε ακαριαία.

Ο Έρικ Κλάπτον με τη Λόρι Ντελ Σάντο στην κηδεία του παιδιού τους. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο μικρός Κόνορ ξέφυγε από την επιτήρηση της νταντάς του, σκαρφάλωσε στο πρεβάζι του παραθύρου και από ένα μικρό άνοιγμα που είχε αφήσει η καθαρίστρια έπεσε στο κενό· το συνήθιζε αυτό στην Ιταλία, όπου ζούσε με τη μητέρα του, αλλά εκεί το παράθυρο έβγαζε στον κήπο, ενώ στη Νέα Υόρκη βρισκόταν στον 53ο όροφο. Η μητέρα του Κόνορ, Λόρι Ντελ Σάντο βρισκόταν στη Νέα Υόρκη για δουλειές και ο Κλάπτον, που είχε καταλύσει σε ξενοδοχείο.


Ο Έρικ Κλάπτον συνετρίβη. Γρήγορα έγραψε το τραγούδι «Tears in Heaven» που κάποιοι από τους στίχους του λένε: «Θα ήξερες το όνομά μου/ Αν σε έβλεπα στον παράδεισο;/ Θα ήταν το ίδιο / Αν σε έβλεπα στον παράδεισο; / Πρέπει να είμαι δυνατός και να συνεχίσω / Γιατί ξέρω ότι δεν ανήκω εδώ στον παράδεισο». Το τραγούδι γνώρισε μεγάλη επιτυχία και έφθασε μέχρι το Νο2 των αμερικανικών charts και είναι ένα από τα πιο διάσημα τραγούδια του Έρικ Κλάπτον.
Ο Έρικ Κλάπτον, δυο μέρες πριν κλείσει τα 46 χρόνια του αποχαιρέτησε τον μικρό Κόνορ, για τον οποίο είχε πει κάποτε: «Ήταν το μόνο πράγμα στη ζωή μου από το οποίο θα μπορούσε να βγει κάτι καλό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα