Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Μαρία Τσάλλα: Νεκρός ο άνθρωπος "κλειδί" στην ελληνοποίηση της κατασκόπου - Αθηναίος δικηγόρος, ρωσικής καταγωγής

Βασικό ζητούμενο της έρευνας που "τρέχει" για τη Ρωσίδα κατάσκοπο "Μαρία Τσάλλα" είναι και οι άνθρωποι που τη βοήθησαν στο σχέδιο ελληνοποίησής της, με δεδομένο ότι η πράκτορας ήταν εγεγραμμένη στο δημοτολόγιο Αλιβερίου και είχε πλήρη ελληνικά στοιχεία.
Σήμερα, ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων "Το Βήμα" και "Τα Νέα", Βασίλης Λαμπρόπουλος έκανε νέες αποκαλύψεις σχετικά με το κατασκοπευτικό θρίλερ.
Όπως επισήμανε ο γνωστός δημοσιογράφος, υπήρχε ένας 40χρονος δικηγόρος, ο οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία των μυστικών υπηρεσιών, δέχτηκε να υλοποιήσει το σχέδιο ελληνοποίησης της Μαρίας Τσάλλα και λειτουργούσε ως φορολογικός εκπρόσωπός της για να εγγραφεί στο δημοτολόγιο και το ληξιαρχείο.
Κατά τις ίδιες πηγές, ο εν λόγω δικηγόρος είχε γραφείο στην Ιπποκράτους, ρωσική καταγωγή και ανήκε σε έναν ελληνορωσικό σύνδεσμο.



Ο συγκεκριμένος δικηγόρος φαίνεται να έχει λειτουργήσει ως πιθανός σύνδεσμος ανάμεσα στην 32χρονη με τον δικηγόρο από το Αλιβέρι και φέρεται να υπήρξε φορολογικός αντιπρόσωπος άλλων 22 με 23 ατόμων με καταγωγή από το πρώην Ανατολικό μπλοκ.
Ο δικηγόρος από την Αθήνα, που ενδέχεται να ήταν το πρόσωπο "κλειδί" στην ελληνοποίηση της κατασκόπου, σήμερα είναι νεκρός. Συγκεκριμένα πέθανε πριν από δύο χρόνια, με τον τηλεοπτικό σταθμό Mega να δίνει στη δημοσιότητα και μία φωτογραφία του, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν στοιχεία ότι ο εν λόγω νομικός γνώριζε για τη δράση της κατασκόπου.



Το ρεπορτάζ αναφέρθηκε και στη μητέρα της Μαρίας Τσάλλα – αυτή που επικαλείται η πράκτορας ως μητέρα – εμφανίζεται να έχει γεννηθεί το 1969, έχει πεθάνει το 2013 και αποδεικνύεται ότι είχε ποινικές εμπλοκές και είχε φυλακιστεί.
Τέλος, σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, τέσσερις με πέντε φορές τουλάχιστον την τελευταία 20ετία έχουν αναδειχθεί τέτοιους είδους κυκλώματα ελληνοποιήσεων.
Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα