Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Eυχετήρια επιστολή Ερντογάν σε Μητσοτάκη για την 25η Μαρτίου: «Η σχέση των χωρών μας θα αναπτυχθούν περαιτέρω»


Ευχετήρια επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Νωρίτερα στην ίδια κίνηση είχε προχωρήσει και ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επιβεβαιώνοντας ότι το κλίμα στα ελληνοτουρκικά έχει αλλάξει ραγδαία μετά τους φονικούς σεισμούς στη γειτονική χώρα και την τραγωδία των Τεμπών.
Στην επιστολή, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, εκτός από τις ευχές προς τον Πρωθυπουργό και τον ελληνικό λαό, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη που εκδήλωσαν μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία.
"Είμαι πεπεισμένος ότι η σχέση και συνεργασία μεταξύ των χωρών μας θα αναπτυχθούν περαιτέρω με τις κοινές μας προσπάθειες την προσεχή περίοδο", σημείωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.
Και κατέληξε: "Δράττομαι της ευκαιρίας να επαναλάβω τις καλύτερές μου ευχές τόσο για την προσωπική σας υγεία και ευημερία όσο και για την υγεία και ευημερία του ελληνικού λαού".
H επιστολή Τσαβούσογλου
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στην επιστολή του ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, εκτός από τις ευχές για την 25η Μαρτίου, σημείωσε πως είναι βέβαιος ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας οι οποίες υφίστανται αυτή τη στιγμή μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας θα παγιωθούν στο μέλλον.
Παράλληλα, δήλωσε αποφασισμένος να συμβάλει περαιτέρω στην τωρινή θετική δυναμική η οποία επικρατεί στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος και Τουρκίας.
Επιπλέον, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη και την βοήθεια την οποία προσέφεραν στην Τουρκία μετά τους καταστροφικούς σεισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα