Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΚΗΣ ΚΑΤΡΙΤΣΗΣ: «Η Πρώτη πρέπει να αναδειχθεί με σεβασμό στην ιερότητα και την ιστορικότητα που φέρει»

Χθες στον Αρχιερατικό Εσπερινό για την Παναγία τη Γοργοπηγή
Χθες το απόγευμα ο υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας Άκης Κατρίτσης με υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους και υποψήφιους Συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας Μαραθοπόλεως του συνδυασμού «ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ» μετέβησαν με πλοιάριο στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη νήσο Πρώτη όπου τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τριφυλίας
και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομο για την εορτή της Παναγίας της Γοργοπηγής επί τη ευρέσει της Ιεράς Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου Επονομαζόμενης Γοργοπηγής στις 24 Σεπτεμβρίου 1984.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Άκης Κατρίτσης δήλωσε: «Συμμετείχαμε με συνεργάτες μου υποψήφιους στον Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσοστόμου για την Παναγία τη Γοργοπηγή αντλώντας δύναμη και αισιοδοξία από την υμνολογία και τα λόγια του Σεβασμιωτάτου. 
Η Πρώτη αποτελεί σημείο προσέλκυσης προσκυνητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι  τόπος ιερός που αγαλλιάζει η ψυχή του ανθρώπου αντλώντας δύναμη και αισιοδοξία. 
Είναι τόπος με ιστορία στα βάθη των αιώνων. Η Πρώτη πρέπει να αναδειχθεί με σεβασμό στην ιερότητα και ιστορικότητα που φέρει. Ο Δήμος Τριφυλίας πρέπει είναι αρωγός με συνέργειες σε αυτή την κατεύθυνση και αυτό θα πράξουμε ως νέα Δημοτική Αρχή».
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα