Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα η μερική εκκένωση του ταμιευτήρα στο Φιλιατρινό Φράγμα υπό τον φόβο των πλημμυρών


"Είναι αδικαιολόγητη τόσο μεγάλη καθυστέρηση" δήλωσε ο Νίκας για τα αρδευτικά δίκτυα που ακόμα δεν έχουν φτιαχτεί
Στη μερική εκκένωση αναγκάζεται να προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα η Περιφέρεια υπό τον φόβο των πλημμυρών. Κάτι στο οποίο είχε αναφερθεί ο ίδιος ο Περιφερειάρχης στο πρόσφατο συνέδριο στην Καλαμάτα για την περιφερειακή ανάπτυξη, όπου και καυτηρίασε τις καθυστερήσεις στα φράγματα στην περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και σε άλλα έργα υποδομών, με αποτέλεσμα να μένει ακόμα χρόνια μετά χωρίς αρδευτικό δίκτυο το Φιλιατρινό Φράγμα και να μην μπορούν να διοχετευτούν από τον ταμιευτήρα του τα εκατομμύρια κυβικά νερό που θα μπορούσαν να ποτίσουν 35.000 στρέμματα.
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Μερική εκκένωση ξεκινά σταδιακά από την ερχόμενη εβδομάδα στον ταμιευτήρα του φράγματος του Φιλιατρινού, στη Μεσσηνία.
Αυτό γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, διευκρινίζοντας ότι η μερική εκκένωση του ταμιευτήρα του εν λόγω φράγματος θα εφαρμοστεί ως προληπτικό μέτρο για να αποφευχθούν προβλήματα από ενδεχόμενες ισχυρές βροχοπτώσεις.
Με την αφορμή αυτή, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας επανέλαβε ότι είναι άμεση ανάγκη να κατασκευαστούν, με ταχύτατους ρυθμούς, τα αρδευτικά δίκτυα στο φράγμα του Φιλιατρινού -“είναι αδικαιολόγητη η τόσο μεγάλη καθυστέρηση” επισήμανε ο περιφερειάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα