Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πώς σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη


Εκτενώς κάλυψαν και τα διεθνή ΜΜΕ τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ χαρακτηρίζοντας «έκπληξη» την νίκη του Στέφανου Κασσελάκη, βασιζόμενοι στο βιογραφικό του νέου αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η βρετανική εφημερίδα Guardian σε άρθρο της αναφέρει: 
«Ο Στέφανος Κασσελάκης, ένας αουτσάιντερ χωρίς προηγούμενη εμπειρία στην πολιτική στην Ελλάδα, αναδείχτηκε νικητής στις εσωκομματικές εκλογές του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ, του κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης της χώρας».

«O πρώην συνεργάτης της Goldman Sachs ανέλαβε την ηγεσία της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης», είναι ο τίτλος του πρακτορείου Bloomberg.
H ιταλική εφημερίδα La Republicca, έχει τίτλο: «Ελλάδα, ένας Αμερικανός τραπεζίτης για τη μετά Τσίπρα εποχή. Και ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίζει: ''Ένας εξωγήινος''».

Al Jazeera: «Μετά τον Τσίπρα, ένας πρώην τραπεζίτης ανέλαβε να κυβερνήσει την ελληνική αριστερά κι ελπίζει να την οδηγήσει σε μια νέα εποχή μετά από μια σειρά απογοητευτικών αποτελεσμάτων στις κάλπες».
Η αγγλόφωνη έκδοση της γαλλικής εφημερίδας Le Monde αναφέρει: «Αουτσάιντερ ο Κασσελάκης εξελέγη νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα κερδίζοντας την Έφη Αχτσιόγλου, την 38χρονη βουλευτή και πρώην υπουργό Εργασίας, σε δεύτερο γύρο την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023. Τρεις άλλοι υποψήφιοι είχαν αποκλειστεί σε προηγούμενο πρώτο γύρο».

Και το Reuters εστίασε στο βιογραφικό του, τονίζοντας ότι διεξήγε «μία επιδέξια καμπάνια στα social media, αναφέροντας ότι μπορεί να βάλει τέλος στην κυριαρχία της ΝΔ στην εξουσία. Η επικράτηση του ήρθε απέναντι σε πέντε υποψηφίους, οι περισσότεροι εξ αυτών υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα