Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Μεσσηνία: Εκλεψαν πινακίδες, τις έβαλαν σε ενοικιαζόμενο και ξεκίνησαν πλιάτσικο

Δύο Ρομά κατηγορούνται ότι με δύο ακόμα άτομα έκλεψαν τον περασμένο Ιούλιο τις πινακίδες από δύο οχήματα στη Μεσσήνη και τον Άγιο Δημήτριο Μάνης και αφού νοίκιασαν ένα αυτοκίνητο, του έβαλαν τις κλεμμένες πινακίδες και στη συνέχεια διέρρηξαν φορτηγάκι στην παραλία της Σάνταβας στη Δυτική Μάνη, κλέβοντας από μέσα χρήματα και αντικείμενα αξίας 420 ευρώ.
Η κλοπή στο φορτηγάκι, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε η Ασφάλεια Καλαμάτας σε βάρος ενός 29χρονου και ενός 54χρονου, έγινε βραδινές ώρες της 23ης Ιουλίου, ενώ ακολούθησε καταδίωξη από την ΟΠΚΕ όταν οι δράστες της κλοπής δεν σταμάτησαν σε σήμα τους. Η κατάληξη ήταν οι 4 επιβαίνοντες στο νοικιασμένο αυτοκίνητο με τις κλεμμένες πινακίδες, να το εγκαταλείψουν και να διαφύγουν πεζοί.  
Πιο αναλυτικά, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνίασε πριν λίγες ημέρες τις 3 κλοπές στα οχήματα, φτάνοντας στους δύο από τους 4 δράστες, αξιοποιώντας βιντεοληπτικό υλικό. Η πρώτη κλοπή, σύμφωνα με τη δικογραφία, έγινε στις 21 Ιουλίου στη Μεσσήνη, οπότε έκλεψαν τις πινακίδες από αυτοκίνητο ιδιώτη. Δύο μέρες μετά και συγκεκριμένα απογευματινές ώρες της 23ης Ιουλίου, στον Άγιο Δημήτριο Δυτικής Μάνης, έκλεψαν τις πινακίδες κυκλοφορίας ενός νοικιασμένου οχήματος από έναν Γερμανό τουρίστα. Το βράδυ της ίδιας μέρας φέρονται ότι τοποθέτησαν τις κλεμμένες πινακίδες σε αυτοκίνητο που νοίκιασαν και με το οποίο μετακινήθηκαν στη Σάνταβα της Δυτικής Μάνης. Εκεί, κατηγορούνται ότι διέρρηξαν το φορτηγάκι με ό,τι ακολούθησε μετά.
Σημειώνεται ότι από την Ασφάλεια Καλαμάτας εξετάζεται η πιθανότητα οι δύο κατηγορούμενοι και οι άγνωστοι συνεργοί τους, να έχουν τελέσει και άλλες κλοπές. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο είναι για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ περιλαμβάνει και τους δύο άγνωστους συνεργούς τους.      Ν.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα